“Met plezier en voldoening kijk ik terug op een mooie, leerzame en waardevolle periode waarin ik kinderfysiotherapie in Mill in al haar vormen heb mogen uitoefenen”. Aldus nam Irene Bras, sinds 1982 kinderfysiotherapeute bij Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg, afscheid van haar (oud-)collegae.

Ontelbaar veel kinderen heeft zij begeleid, daar waar de ontwikkeling van de motorische vaardigheid is vertraagd of afwijking is ontstaan. Aan de hand van tests en door middel van observatie vormde zij zich een beeld van de motorische mogelijkheden en het motorisch niveau van het kind. Dit leidde vaak tot een behandelplan, waarbij ook de ouders en verzorgers van het kind werden betrokken.

Het speciale daarbij was dat ze in de loop der jaren zelfs de kinderen van de kinderen die vroeger bij haar kwamen, in haar praktijk mocht ontvangen.

Ook sprak zij haar grote dank uit naar de jeugdartsen, verpleegkundigen, huis- en kinderartsen en docenten op de diverse scholen, met wie ze een jarenlange constructieve en vertrouwde samenwerking heeft gehad.

Met haar jarenlange ervaring en inzicht in de psychosociale factoren die samenhangen met de (senso-)motorische ontwikkeling van het kind was een goede samenwerking met de diverse disciplines van groot belang.

Bij haar afscheid introduceert zij tevens haar opvolger Linda Manders, Master Kinderfysiotherapie, die per 1 mei het stokje van haar over heeft genomen binnen Fysiotherapie Mill.

Tot slot sprak zij haar grote dank uit naar de ouders van de kinderen die ze heeft behandeld en met wie ze in veel gevallen ook een warme band heeft opgebouwd.