Scouting Langenboom had dit jaar Spionnenkamp in Stevensbeek. Een mooie lokatie bij de Radiose plassen. Zowel de scouts als de welpen hebben daar allerlei skills gedaan om een goed spion te worden.

De Scouts sliepen in het bos in hun tenten en kookte elke dag hun eigen potje. De welpen kregen heerlijke maaltijden door de kookstaf voorgezet.

Zij moesten een afluisterapparaat maken van een Typische Maffia man die ze al tijdens de scoutingavonden bezocht had. Uiteindelijk bleek dit een bom te zijn. Maar welpen zijn slim genoeg om deze te ontmantelen. Ze leerden klimmen en een boom. Balanceren over een slag line. Boogschieten. Natuurlijk mocht levend stratego niet ontbreken maar dit keer met echte laserpistolen. Zelfs de leiding en de kookstaf deden mee aan dit gevecht. In het bos werden allerlei tactieken uitgeprobeerd.

Op de heetste dag werden er 10 Canadese kano in de wateren van de Radioplassen gegooid. De hele dag werd hiermee gevaren. Veel vrij spelen. De Scouts maakte nog en lange treinreis om Amsterdam te bezoeken. Na een spionnentocht werd de Dam bezocht. Op het Rembrandplein bij RTL late night op de stoel van Umberto Tan gezeten. In het rijksmuseum de nachtwacht bekeken en het melkmeisje natuurlijk. Friet zittend op de stoep bij Manneke Pis gegeten en voldaan naar huis.

Na een super leuk kamp weer met de fiets naar huis en slapen. Wat dat is het enige wat ze tekort gekomen zijn.