Afgelopen week hebben de oplettende lezers kunnen merken dat het speuren na het vrijgeven van de eerste hints voor prinsenpaar, nar(rin) en boerenpaar van CV de Verkuskoppe nu echt is gestart.

Tijdens de zeer geslaagde sing-a-long van Amicitia hadden verschillende speurneuzen niet alleen de ogen op de tekst van de meezingers gericht, maar werd er druk gespied en gespeculeerd wie over drie weken de scepter van prins Marko en prinses Rian over gaan nemen. Het publiek was enthousiast en divers, en de eerste hints waren aan verschillende potentiële kandidaten te koppelen, waarvan er ook een aantal in de zaal aanwezig waren…Misschien om alvast undercover wat opwarmoefeningen te doen voor al het feestgedruis waarin ze terecht gaan komen? Een goede training is immers nooit verkeerd. Of zitten de speurders er volledig langs en zingen ze binnenkort een toontje lager? Ook op de jubileumreceptie van de Pieperknallers uit Escharen, een goede opwarmer voor het nieuwe carnavalsseizoen, bleek de nieuwsgierigheid bij de leden van de vereniging gewekt. De foto van het boerenpaar die vorige week in deze krant verscheen werd nauwgezet onder de loep genomen maar dit onderzoek leverde nog niets op. Gelukkig is zowel de prinsencommissie als boerencommissie erg welwillend tegenover het speurdersfanatisme en geven daarom ook deze week weer een nieuwe hint weg. 

Voor het prinsenpaar en de nar(rin) geldt: Ze hebben hem bij de ballen!

Voor het boerenpaar is er hint nummer 2: Het is een mooi plaatje.

De officiële Langenboomse prinsenspeurders zijn er ook weer druk mee. Op zaterdagmiddag 26 oktober, 2 november en 9 november zullen zij tussen 15.00 en 16.00 uur live gaan speuren. Daarbij zullen ze de kandidaat prinsenparen en narren/narrinnen aan de tand voelen en ook zullen reporters de weg op gaan om verdachte situaties nader te onderzoeken. Op zaterdag 2 november is er tijdens en na de uitzending weer Gein op het Plein waarvoor alle potentiële kandidaten en speurders zijn uitgenodigd om op het Langenboomse kerkplein onder het genot van een drankje elkaar aan de tand te voelen. Benieuwd? Volg de uitzending vanuit café De Basis Sint-Hubert op prinsenspeuren.nl. Houd de komende weken Facebook (Prinsen Speurders Langenboom) en Instagram (prinsenspeurders_langenboom_) in de gaten voor de laatste nieuwtjes over de ontdekkingen van de speurders! 

De komende weken zal er door de prinsencommissie en boerencommissie via verschillende media steeds meer informatie gedeeld worden. Op 9 november zal de onthulling van het nieuwe boerenpaar van de Verkuskoppe en hun getuigen plaatsvinden, tijdens het gezellige feest Tis wer Verkusbal. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en te proosten op onze nieuwe hoogheden en het nieuwe carnavalsseizoen.

Wordt vervolgd.