De zomer is weer in volle gang, en ik kan me geen betere plek voorstellen om deze maanden te genieten dan hier, in ons eigen Land van Cuijk.

Als wethouder Toerisme & Recreatie vind ik het natuurlijk belangrijk om vakantie vieren in eigen regio onder de aandacht te brengen. Onze gemeente heeft zoveel moois te bieden, van weidse landschappen tot mooie kernen. Het is zonde om dit over het hoofd te zien. 

Deze zomer nodig ik graag inwoners en bezoekers uit om ons eigen land te gaan ontdekken. Denk aan fietstochten langs de Maas, wandelingen door de vele prachtige bossen en ontspannen dagen aan diverse recreatieplassen. Of je nu houdt van natuur, cultuur of graag actief bezig bent, in Land van Cuijk vind je voor ieder wat wils. Ook onze lokale ondernemers staan klaar om je te verwelkomen. 

Als gemeente zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe visie Toerisme & Recreatie. Deze wordt in september voorgelegd aan de gemeenteraad. Hierin focussen we onder andere op eigen inwoners als recreanten. We willen ervoor zorgen dat iedereen, juist ook onze eigen inwoners, net zo veel plezier en ontspanning kunnen vinden in onze gemeente als bezoekers van buitenaf. Door het aanbod van activiteiten aantrekkelijk te maken voor alle leeftijden, hopen we dat iedereen het hele jaar door mooie momenten kan beleven in onze eigen regio. Want niet alleen in de zomer is hier genoeg te beleven, ook daar buiten worden er in onze gemeente leuke activiteiten en evenementen georganiseerd die zeker de moeite waard zijn om mee te maken en te bezoeken. 

Ik hoop dat jullie deze zomer net zo veel genieten van wat Land van Cuijk te bieden heeft als ik. Ontdek nieuwe plekken en maak mooie herinneringen met familie en vrienden. Vakantie vieren hoeft niet ver weg om onvergetelijk te zijn. Samen maken we van deze zomer een mooi seizoen vol ontspannen en plezier, gewoon hier, in ons eigen Land van Cuijk. 

Maarten Jilisen
Wethouder gemeente Land van Cuijk