Deze zomer heb ik, net als velen, met enorm veel plezier gekeken naar de Olympische Spelen. Wat een fantastische prestaties hebben onze Nederlandse sporters neergezet! Met maar liefst 34 medailles mogen we ongelooflijk trots zijn op ons kleine land. Elk van deze prestaties is een bewijs van doorzettingsvermogen, talent en de kracht van samenwerking.

Mijn felicitaties gaan uit naar alle sporters en natuurlijk alle winnaars. Een inspiratie voor velen. Maar laten we vooral niet vergeten dat we ook een para-atleet hebben uit onze eigen gemeente, uit Linden. Onze eigen Levi Vloet! Ik wens Levi en alle andere paralympiërs veel succes. Zij laten zien dat sport werkelijk voor iedereen is en dat er altijd ruimte is om te excelleren, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt. Ik ben trots op alle sporthelden! 

Toch zijn zelfs de grootste atleten ooit klein begonnen, vaak gewoon op een lokaal sportveld of in een bescheiden sporthal. Dat is ook de reden waarom wij als gemeente Land van Cuijk sterk inzetten op goede sportvoorzieningen, ook in de vorm van begeleiding en subsidies. We geloven in de kracht van sport om mensen te verbinden, te ontwikkelen en gezond te houden. Daarom investeren we volop in het in stand houden, verbeteren en innoveren van onze sportfaciliteiten.

De meeste kernen in onze gemeente hebben gelukkig uitstekende mogelijkheden om te sporten. Clubs als EGS bijvoorbeeld, die springen eruit. Maar er zijn ook accommodaties die een upgrade kunnen gebruiken, zoals de Groenendijkse Kampen in Cuijk. Bij sommige verenigingen zien we een terugloop in het aantal leden. Dit vraagt om creativiteit en samenwerking. Door fusies en samenwerkingsverbanden proberen we de sport voor iedereen toegankelijk te houden.

Ik wil daarom ook blijven investeren in onze lokale sporthelden, want wie weet waar hun dromen hen nog zullen brengen – misschien wel naar de Olympische Spelen van de toekomst!

Willy Hendriks-van Haren
Wethouder gemeente Land van Cuijk