Foto: Cockie Kremers

Op dinsdag 14 november vond de bijeenkomst ‘Chaos en dan’ plaats voor jonge mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de werkgroep Dementie Vriendelijk Mill en vond plaats in de Jachthoorn in Sint Hubert.

Dementie en NAH heeft een ontzettend grote impact op je leven, en al helemaal als dit op jonge leeftijd gebeurt. Mensen lopen tegen hele andere problemen aan dan wanneer je ouder bent. Ze staan nog midden in het leven, werken nog en er kunnen nog jonge kinderen zijn. Ook zijn de behoeften heel anders in vergelijking met ouderen. 

Op deze avond ging Corné Kremers in gesprek met ervaringsdeskundigen. Aan tafel zaten René van Leenen, Herbert Vos, Annemarie van der Aa, Gerry Jacobs en Jelle Albers. Rondom de tafel was ruimte voor belangstellenden. 

Het gesprek maakte diepe indruk op de aanwezigen. In de intieme setting werden kwetsbare verhalen verteld waarin goed naar voren kwam hoe moeilijk de situatie is wanneer je in deze jonge levensfase zit. Er werden veel persoonlijke verhalen verteld en er was veel herkenning bij de mensen die in dezelfde situatie zitten.