Komend weekend, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari vieren Hanneke, Stephan en Patrick Weren het 25-jarig bestaan van Grandcafé zalen ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill.
Dit vieren zij samen met alle belangstellenden tijdens een 3 dagen durend jubileumfeest met voor ieder wat wils. Tevens zijn er 2 recepties waarvoor ook iedereen van harte wordt uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje terug te kijken op deze 25 jaar.
Het ondernemerschap kregen Patrick en Stephan Weren met de paplepel ingegoten, want hun ouders runden een winkel aan de Langenboomseweg in Mill. Dat in combinatie met het gegeven dat eerst Patrick actief was met het draaien van muziek op de meest uiteenlopende feesten en Stephan dat later overnam, maakt dat dat een eigen horecazaak beginnen niet echt een verrassing was.
Patrick: “We kwamen vroeger al bij Vugts en later Van E. Toen dacht ik wel ooit: als we ooit een kroeg beginnen, dan is het hier op de Beerseweg. Nadat de zaak daar afbrandde, kwam het niet direct te koop. Maar ik kwam Ad van Eenbergen (eigenaar van Van E) tegen en vroeg hem of het werd opgebouwd of te koop kwam. Hij zei: ‘Je kunt alles kopen.’”
Voor die tijd hadden Stephan en Patrick hun oog al eens laten vallen op twee andere horecazaken in Mill, maar dat lukte destijds niet. Stephan: “Nadat Patrick met Ad van Eenbergen had gesproken belde hij me op en zei: ‘We kunnen Van E kopen’. Ik vroeg hoeveel bedenktijd ik had. Patrick zei: ‘5 minuten’. Toen zei ik: ‘Nou, dan doe maar.’”
Op 1 februari 1999 opende ’t Lagerhuis de deuren. Hanneke kwam een half jaartje later als medewerkster in ’t Lagerhuis terecht. Zij en Stephan werden verliefd en trouwden. Hanneke: “Ik had een horecaopleiding gedaan en had eigenlijk het idee een hotel te beginnen.” Dat ’t Lagerhuis uit zou groeien tot hetgeen het nu is, had ook Hanneke niet verwacht. “De mensen komen steeds terug, dat merk je nu je hier al zolang zit. We hebben gasten die hun 25-jarig huwelijk hier vierden en nu boeken voor hun 40 of 50-jarig huwelijk.”
De ervaring die Patrick en Stephan op hadden gedaan bij het muziek draaien, konden zij goed gebruiken in hun eigen horecazaak. Patrick: “Zelf was ik werkzaam in het supermarktwezen maar had ook een horecadiploma. In 1991 nam ik het beheer van de sportkantine over in de Looierij en Stephan werkte ook veel bij ’t Huukske.” Die ervaring gecombineerd met gastvrijheid, klantvriendelijkheid en ervan houden om feestjes te organiseren, maakt dat velen hun zaak weten te vinden voor de meest uiteenlopende feesten, bijeenkomsten en activiteiten.
Beluister het hele interview via De Neije Krant Podcast. Dit kan via alle bekende podcastproviders en in de rubriek Podcast op www.inmill.nl.
Jubileumprogramma 25 jaar ‘t Lagerhuis
Vrijdag 2 februari: Pre Party jubileumfeest
21.00 uur, Gekkenhuys, Sjieke Bazen, DJenz & MC-Gissa en DJ Lucas
Voorverkoop a 9,- euro, inclusief 2 consumpties en garderobe, aan de kassa 13,- euro
16plus, ID verplicht, gereduceerde consumptieprijs, koop tickets via www.lagerhuismill.nl.
Zaterdag 3 februari: Jubileumfeest
19.00 uur -21.00 uur, met aansluitend vanaf 21.00 uur:
Café, Mannen zonder stekker
Zaal 1, DJ Jan Smit
Zaal 2, Lanterfantje en Silsation
Gratis toegang, 18plus, ID verplicht en gereduceerde consumptieprijzen.
Zondag 4 februari: Jubileumfeest
15.30 uur -17.30 uur met aansluitend vanaf 17.30 uur:
Café, MoNoMaN
Zaal, Orkest Jersey
Gratis toegang en gereduceerde consumptieprijs.
Meer weten over dit jubileumprogramma en wat er zoal te beleven is in ’t Lagerhuis? Volg ze via Facebook en bekijk de website www.lagerhuismill.nl.