De Rogier De Nijs Group nodigt je uit om vrijdagavond 19 april vanaf 20.15 uur in Theater Myllesweerd in Mill mee te gaan op een reis door de 'Plastic Age'. Dit is de periode die de geologen ook wel het ‘Plasticeen' noemen.
De reis brengt je langs verschillende plekken op aarde waar grote effecten van onze consumptiemaatschappij te zien zijn. De speelplek is een vuilnisbelt, een apocalyptische wereld. Het is een wereld bezaaid met plastic afval. Op deze plastic berg spelen drie percussionisten de 'Soundtrack of the Plastic Age’. Zij bespelen een bonte verzameling slaginstrumenten gemaakt uit plastic afval. Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D-totaalbeeld.
'Soundtrack of the Plastic Age' is een trip vol opzwepende slagwerkcomposities en vervreemde klanklandschappen. De muziek is energiek en aanstekelijk maar ook breekbaar en verfijnd. Beleef de intentie en pure muzikaliteit van Rogier De Nijs en zijn groep en laat deze voorstelling vol slagkracht, verwondering en gewaarwording op je inwerken.
Plastic Soup Surfer De avond wordt ingeluid door Merijn Tinga, afgestudeerd als bioloog, gedreven kunstenaar en gepassioneerd surfer, spreekt over de vervuilingsproblematiek rondom plastic afval, en de tegenmaatregelen die worden ontwikkeld. Als fervent surfer ergert Merijn zich groen en geel aan al het plastic afval dat in zee drijft. Als bioloog realiseert hij zich hoe schadelijk dit is voor het zeeleven en besloot actie te ondernemen. Op een plank, gemaakt van plastic afval, kitesurfte hij meer dan 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust. Zijn actie droeg onder andere bij aan de invoering van statiegeld op plastic flesjes en blikjes. Hij staat bekend als The Plastic Soup Surfer.
Rogier De Nijs Met Soundtrack of the Plastic Age verzet drummer Rogier De Nijs zich tegen de wegwerpmaatschappij en in het bijzonder plastic afval. Hij verbaast zich over het gemak waarmee plastic voor eenmalig gebruik wordt gefabriceerd, verkocht en het vervolgens belandt op een vuilnisbelt of in de oceaan. Zijn doel is te bewijzen dat iets wat zijn functie lijkt te hebben verloren weer van waarde kan zijn. Van plastic afval bouwt hij percussie-instrumenten en componeert hiermee eigentijdse muziek. "Ik gebruik muziek om deze problematiek onder de aandacht te brengen en dat voelt voor mij als het meest krachtige middel dat ìk kan inzetten".
Tickets voor deze theatershow kosten 17,50 euro en zijn zowel aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill als direct online te koop. Surf voor dit laatste naar de agenda op www.myllesweerd.nl.