Op zondag 4 augustus a.s. wordt er op De Tienmorgen van de familie Gosens in Beers een kalverkeuring en open dag gehouden. Dit was vorig jaar ook de bedoeling, maar deze editie werd naar een binnen-locatie verplaatst vanwege het aanhoudende slechte weer. Hopelijk kunnen we deze editie wel op De Tienmorgen organiseren.

De Tienmorgen is naast een melkveebedrijf ook een beleefboerderij. De bezoekers van de kalverenkeuring kunnen tevens een kijkje nemen op het melkveebedrijf, de camping en de kinderboerderij. Daarnaast is De Tienmorgen een Zorgboerderij, enkele dagen per week komen er een aantal hulpboeren, mensen met een verstandelijke beperking, zij hebben hier de mogelijkheid om te helpen tussen de koeien en op het land. 

De kalverkeuring zal plaatsvinden in het weiland naast de camping en het melkveebedrijf. Deelnemers, in de leeftijd van 3 tot 21 jaar, zullen hier hun kalf presenteren aan de jury en het publiek. Ook de hulpboeren van het bedrijf kunnen laten zien waar ze voor geoefend hebben. De beste drie deelnemers per categorie krijgen een mooie beker en voor de overige deelnemers zijn leuke attenties, beschikbaar gesteld door de sponsoren. 

Ook aan de inwendige mens is gedacht. In de tent kan iedereen terecht voor een drankje, bij de barbecue zijn broodjes hamburgers en worst verkrijgbaar. Ook is er een authentieke ijscokar waar heerlijk schepijs te verkrijgen is. Verder is er een springkussen voor de jeugd en een knuffelhoek met kalfjes en andere dieren.

Kortom een zeer interessante dag voor iedereen. Vanaf 10.00 uur is op zondag 4 augustus iedereen van harte welkom op De Tienmorgen, Broekkant 11 in Beers. De entree is gratis.