Foto: Cockie Kremers

Donderdag 6 juni stond Alpe d’HuZes weer op het programma. Geld inzamelen voor extra onderzoek tegen kanker is hierbij elk jaar het doel. Fietsend en lopend de berg omhoog, zo vaak als mogelijk is en jezelf hiervoor laten sponsoren.

Maar voor Karin Klamer en Mat van Sambeek uit Mill was dit niet voldoende, zij besloten om er ook al op de fiets naar toe te rijden.

Op maandag 27 mei vertrokken zij vanuit Mill op de fiets om uiteindelijk zo’n 1250 kilometer af te leggen. Dit door weer en wind, met de nodige hobbels en niet altijd even vlakke en goed berijdbare wegen. Maar daags voor het evenement was men aanwezig en kon men even rusten voor ze aan de diverse beklimmingen voor Alpe d’HuZes begonnen. Karin deed dit uiteindelijk 3 keer op de fiets, omdat door het slechtere weer vaker niet lukte. Mat bedwong de berg totaal 6 keer, een keer (hard)lopend en 5 keer op de fiets. Via deze super prestatie haalden ze bijna 10.000,- euro op wat via KWF besteed zal worden aan extra onderzoek in de strijd tegen kanker.  

Via deze weg willen Karin en Mat iedereen bedanken voor de sponsoring en financiele steun bij deze actie. Zie voor meer informatie over deze en andere acties ook www.opgevenisgeenoptie.nl.