Foto: Ad Berends

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli was het Fietsfeest in het Land van Cuijk. Dit weekend stond Mill en omgeving centraal, en daarvoor werd de Kunstroute als rode draad genomen. Op zondag was er tevens een Meet and Greet met kunstenaars van deze Kunstroute en dat zorgde her en der voor gezellige bijeenkomsten.

Nu komt de Kunstroute langs tal van interessante plekken in Mill en Langenboom. Zo waren er diverse horeca gelegenheden waar men even van de fiets af kon voor wat lekkers. Een van de fietsers die we spraken zei “hier kom je niks te kort, over al eten en drinken… het thema van de Bourgondiërs wordt eer aan gedaan”. Hij verwees daarmee naar het thema van de Kunstroute dit jaar: Boeren, Burgers en Bourgondiërs.

Op de route stond een gratis kopje koffie klaar bij de kapel in Mill. De trouwkapel was speciaal voor deze gelegenheid geopend, en er werd muziek gespeeld door Marcel en Ronald Peters. De akoestiek in de kapel is bijzonder, en zo waren er aardig wat gasten die hiervan genoten hebben.

Even van de fiets af, een kopje koffie of thee erbij (gesponsord door het Ondernemers Collectief Mill en Nici Koffie) en luisteren naar de muziek in deze mooie ambiance. Het was sfeervol en gezellig.

De kapel zal komende maanden steeds vaker gebruikt worden voor kleinschalige activiteiten. De unieke ligging en de mooie sfeer zijn een goede reden om eens te komen kijken. We zullen vanuit Ontdek Mill toekomstige activiteiten blijven aankondigen via de Neije Krant.

We bedanken iedereen voor de medewerking en wensen u veel plezier bij de volgende route van het Fietsfeest Land van Cuijk volgende week elders in deze gemeente. Zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl voor meer informatie.