'Eye, Paris' 2024 (Foto: Carlijn Jacobs)

Wie op 20 en 21 juli in de omgeving van Vierlingsbeek en Overloon de 4e etappe van Fietsfeest Land van Cuijk fietst kan kunstobjecten van internationale klasse gaan bekijken.

Zoals de werken van de in Groeningen getogen Carlijn Jacobs, die internationale bekendheid verwierf met haar foto’s voor de cover van een album van zangeres Beyoncé. Maar ook de werken van Sarah Carlier en Alex Prager én de tentoonstelling ‘Hel + Hemel’ mogen gerust in de categorie ‘bijzonder’ worden ingeschaald.

Na Ons Plattelandsrondje, Beeldenstorm in Cuijk en de kunstroute in Mill is ‘Met het oog op … Kapellenbaan x Carlijn Jacobs’ de vierde tocht die je als onderdeel van het Fietsfeest Land van Cuijk kunt fietsen. De route, te vinden op www.fietsfeestlandvancuijk.nl, is 31 kilometer lang.

Tijdens de route door de omgeving van Vierlingsbeek en Overloon staat het werk van de in het dorp Groeningen getogen fotografe Carlijn Jacobs centraal. Carlijn Jacobs werd wereldberoemd dankzij het album Renaissance van Beyoncé, waarvoor Carlijn de foto’s maakte. Op 20 en 21 juli staat in de Groeningse Sint-Anthonius en Nicolaaskapel een speciaal voor dit weekeinde samengestelde fotografische installatie, waarbij gebruik is gemaakt van beelden van Carlijn Jacobs. In het verlengde van de presentatie van Carlijn Jacobs wordt in de dorpen Maashees (Het Binnenhof) en Holthees (Mariakapel) werk getoond van beeldend kunstenaar Sarah Carlier en de Amerikaanse filmmaker en kunstenaar Alex Prager. Van laatstgenoemde wordt in de kapel in Holthees de vijf minuten durende film ‘La Petite Mort’ getoond. 

De exposities van de drie kunstenaars vormen tijdens het Fietsfeest een aanvulling op de reeds bestaande werken van de Kapellenbaan in Groeningen (MONOLAB Architects), Vierlingsbeek (Sachi Miyach) en Oorlogsmuseum Overloon (Eveline Visser). Bij Studio De Kemp (Vortum-Mullem) is recent werk van Guido Geelen te zien. 

Tijdens het weekeinde van 20 en 21 juli kun je ook deelnemen aan een rondleiding door tentoonstelling Hel + Hemel van Eveline Visser. De expositie is te zien in een speciale ruimte, vlak bij het Oorlogsmuseum Overloon. Je kunt voor € 5,00 (€ 2,50 korting) aan de rondleiding deelnemen. Deze starten om 11.00 uur, 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur vanaf de kassa van het museum. Ook de kunstenaar is aanwezig. Kaartjes moeten contant betaald worden! 

Het Fietsfeest Land van Cuijk is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk, in samenwerking met Visit Land van Cuijk. Alle platforms hebben aantrekkelijke routes samengesteld, waarbij de fietsers steeds langs opvallende kunstobjecten, beeldentuinen, ateliers van kunstenaars en andere tentoonstellingslocaties gaan. 

De laatste twee Fietsfeestetappes zijn op 24 en 25 augustus Over de Drempel (de kunstroute in Grave) en 31 augustus en 1 september De Kunst van het Geloven (een kunstroute door Boxmeer en Sint Anthonis). Voor meer informatie over het Fietsfeest Land van Cuijk zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl.