De bouwdagen in Langenboom zijn dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door het Bouwdagen Team. Van maandag 8 tot en met woensdag 10 juli vonden deze plaats op de parkeerplaats van TCL en SES. Dit jaar stond in het thema van ‘Bouwen doe je ZOO!’

Het weer was ons op deze dagen gunstig gestemd en dat maakte dat we maandag met volle moed van start gingen.

Op maandagmorgen werden de ontwerpen gemaakt door de kinderen. Er werd door 100 kinderen en vrijwilligers volop gebouwd aan hutten. De kinderen gingen aan de slag met de hamer en er werden heel wat spijkers gebruikt. Aan het einde van deze eerste dag waren de eerste dieren en een dierenverblijf al zichtbaar.

Dinsdagochtend werd er verder gebouwd en gezaagd zodat de dieren er nog mooier uit kwamen te zien. Dinsdagmiddag kwam dan echt de finishing touch door middel van het verven van de bouwwerken.

Op dinsdagavond hebben we de kijkavond en het open podium georganiseerd. De kinderen konden vol trots de gebouwde dieren laten zien en lekker van de glijbaan glijden die ze erop gemaakt hadden. Vervolgens hebben we nog even een open podium kunnen houden. Helaas gooide het dreigende weer roet in het eten en hebben we de optredens vroegtijdig moeten stoppen.

Woensdagochtend hebben de kinderen die nog niet op konden treden nog even een podium gegeven. Daarna hebben alle 100 kinderen zich uit kunnen leven op de attracties die klaar stonden. Er stond een halfpipe, een sjoelbaan en een tobbedansglijbaan met een leeuwenspringkussen. Ook kon er nog heerlijk in de bouwwerken gespeeld worden.

Het waren 3 topdagen voor de kinderen uit Langenboom. Wij willen graag vrijwilligers, opa’s, oma’s, papa’s en mama’s bedanken voor de hulp.

Tot slot willen wij alle sponsoren die dit feest voor de kinderen mogelijk hebben gemaakt bedanken.

Namens het Bouwdagen Team