Maandag 26 augustus kun je mee wandelen over boerenland. Land van Cuijk Boert Bewust deelnemer en akkerbouwer/varkenshouder Jan de Haas neemt je graag mee voor een BoerenNatuurwandeling van circa 2 uur.

De middag staat in het teken van Boer – Burger verbinding. Familie de Haas doet mee met Land van Cuijk Boert Bewust omdat ze de verbinding tussen boeren en burgers belangrijk vinden. Jan is ook al vele jaren actief binnen de Agrarische Natuurvereniging Raamvallei en volgde Herman Wijdeven op als voorzitter. 

Wethouder onthult 

Maandag 26 augustus om 14.30 komt wethouder Mark Janssen – van Gaal van gemeente Land van Cuijk het Land van Cuijk Boert Bewust bord onthullen. Jan de Haas zal uitleg geven over hun bedrijf en de boerennatuur. Bijzonder is dat Jan in 2011 een van de eerste boeren was die zonnepanelen op het staldak liet leggen. Later volgde meer panelen. De opgewekte stroom is voor eigen gebruik en teruglevering. 

Natuur uit boerenhanden

„Wij zijn heel actief met natuurbeheer en hebben al jaren diverse natuurelementen aangelegd. Veel natuur komt uit boerenhanden, al eeuwenlang. Ik geniet enorm van de natuur hier rondom ons bedrijf. Ik wil de bezoekers graag meenemen langs de poel, houtsingels en heggen op ons land”, zegt Jan de Haas. „Als ik hier naar buiten loop, zie ik binnen 100 meter dassen en reeënsporen. Dat zegt iets over de kwaliteit van de natuur”, zegt Jan enthousiast. 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom maandag 26 augustus om 14.30 uur aan de Elstweg 38 in Beers.