In Sint Hubert is een project gestart om stil te staan bij 80 jaar bevrijding in 2025. Er is een werkgroep geformeerd die voor, maar vooral ook mét, de inwoners een groots kunstwerk wil gaan maken.

Het kunstwerk wordt onthuld op Bevrijdingsdag, 5 mei 2025 op de hoek Nimrod/Pastoor Jacobsstraat. 

Doel van het kunstwerk

Het doel van dit kunstproject is om generaties te verbinden, wederzijds begrip bevorderen en de vrijheid te vieren. Door samen te werken aan een kunstwerk, kunnen senioren en kinderen hun ervaringen en verhalen over vrijheid delen, wat leidt tot een verrijkende en inspirerende ervaring voor iedereen.

Kunstwerk

Het kunstwerk wordt gemaakt van vele vierkante glasplaatjes. Elk apart plaatje wordt op een of andere manier bewerkt door één inwoner van Sint Hubert. Ieder kan daar zijn of haar idee van vrijheid in verwerken.

Samenwerking basisschool en ZorgSchakel

Onze leden gaan samen met de basisschoolkinderen een bijdrage leveren aan het kunstwerk. Dit initiatief biedt een unieke gelegenheid voor jong en oud om samen te werken, te vertellen over oorlog en vrede en creativiteit stimuleren.

Workshop gebakjes maken en opeten!

De Schakel wordt omgetoverd tot een heuse banketbakkerij. Op woensdag 18 september komt Jos Verkerk, voormalige bakker uit Langenboom, uitleg geven over het maken van gebak en het versieren ervan. We gaan zelf ook een gebakje maken... en opeten! De hele workshop duurt van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur. Max. 20 leden kunnen meedoen, dus wees er snel bij met aanmelden.

Samen Soepen met inwoners uit Sint Hubert

Op vrijdag 27 september van 12.00 - 14.00 uur organiseert ZorgSchakel Sint Hubert Samen Soepen. 

Ontmoeting staat centraal

We organiseren een gezellige middag voor inwoners uit Sint Hubert, waarbij we samen gaan soepen. Onder het genot van een kopje soep en stokbroodje maak je kennis met andere inwoners van Sint Hubert. Neem je eigen soepkom en lepel mee, dan staat de soep en nog wat extra’s voor je klaar!

Aanmelden

Aanmelden kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Ed Derks 06-518 357 05.

Nieuwe website bijna gereed

Medio september lanceren wij een nieuwe website. Op dit moment wordt er de laatste hand aan gelegd. Dit doen we in nauwe samenwerking met Wux Internetbureau. Binnenkort meer nieuws.