Bijna 300 bezoekers wisten afgelopen weekend de weg te vinden naar de expositie Kunst en Ontmoeting in Mill. In een zonovergoten bostuin hebben 14 kunstenaars ruim 150 werken uitgestald.

Burgemeester Marieke Moorman van land van Cuijk benadrukte in haar openingstoespraak het belang van kunst voor de samenleving. Maar ook prees ze de wijze waarop de expositie gelegenheid biedt tot informele ontmoetingen met kunstenaars en tussen de bezoekers onderling. Door het verplaatsen van een aantal witte elementen leverde ze als openingshandeling een bijdrage aan het door kunstenaar Talitha Schiffer gecreëerde dynamische object “Parts XL”.

Voormalig kwarTAALdichter Britt van Baaren wist veel bezoekers te verleiden om voor haar altaar in het oer(h)ol op de knieën te gaan. Als beloning droeg ze vervolgens een dichtregel ter inspiratie voor uit haar inmiddels al rijk gevulde verzenboek. 

Naast deze interactieve kunstvormen zijn er uiteraard ook weer zeer uiteenlopende objecten te bezichtigen tijdens deze jubileumeditie van Kunst en Ontmoeting. Architecturale fotografie – nog uit het analoge tijdperk - vult de ontvangstruimte. Forse glazen bloemen op stelen van keramiek zijn te bewonderen in de voortuin. In de bostuin staan zeer uiteenlopende sculpturen van brons, metaal en combinaties van ijzer en steen. Houten torso’s hebben een passende plek voor de houtwal gekregen. De vrolijke keramische figuren in cobra stijl vormen een kleurrijk contrast met de groene omgeving. Met bewondering luisteren de bezoekers naar de wijze waarop Jolanda van der Grint haar biscuit gestookte aardewerken potten breekt en vervolgens door saggar fire weer tot een vloeiend geheel verwerkt.

Surrealistisch schilder Jo Willems zet de toeschouwer met zijn voorstellingen op al snel op het verkeerde been. Portretten en realistische schilderijen van de uit Oekraïne afkomstige Iryna Kalyuzhna markeren de rand van het gazon. Door de opstelling van de werken biedt een wandeling door de bostuin telkens weer een verrassend perspectief. Dat wordt door veel bezoekers opgemerkt en zeer gewaardeerd.

Kunst en Ontmoeting is zaterdag 14 en zondag 15 september geopend van 11.00-17.00 uur. Antillenweg 8 Mill. Entree vrij. Website www.kunstenontmoeting.nl.