Van 11 t/m 13 oktober staat ons dorp in het teken van muziek, plezier en samenzijn. Dit driedaagse evenement belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

We stellen alvast twee enthousiaste deelnemers van de Sing-a-Long voor: 

Sing a Long presenteert: zangeres Anja Derks

Anja Derks, beter bekend als de vrouw van Leon (lid van Amicitia), woont samen met hem in Langenboom. Ze heeft jarenlang gezongen bij popkoor Joyim in Oploo en trad regelmatig op tijdens huwelijksmissen. Een van haar dierbaarste herinneringen is dat ze op haar eigen trouwdag voor haar man zong. Na een korte tijd in het koor van Langenboom, sloot ze zich zes jaar geleden aan bij Popkoor ZIP in Landhorst. “Zingen is voor mij niet alleen ontspanning, maar ook een manier om energie te krijgen. Het maakt me blij, en ik hoop dat anderen dat ook voelen tijdens de Sing-a-Long. ‘Zing je met mij mee? Samen maken we er een geweldige avond van!”

Sing a Long presenteert: Sanne Jans, jong creatief muziektalent

De 15-jarige Sanne speelt al 7 jaar alt saxofoon bij harmonie Amicitia en de Amigo's. Muziek zit in haar familie; haar opa was jarenlang lid van Amicitia en inspireerde haar om ook een instrument te gaan bespelen. “Toen ik de alt saxofoon hoorde, wist ik meteen dat dat mijn instrument zou worden.” Naast muziek is Sanne een fanatiek sporter, wat ze goed combineert. “Muziek geeft me creativiteit en ontspanning, en sport houdt me fit. Die balans werkt voor mij prima.”

Sanne is een van de jongste leden van Amicitia, maar voelt zich helemaal thuis. “De andere leden helpen me veel en het is fijn dat mijn ideeën, zoals het ontwerp van het logo voor de Sing-a-Long, serieus worden genomen. Ik kijk er enorm naar uit om mee te doen met het optreden en samen met het publiek te zingen en te spelen. Het wordt een geweldige avond!”

Steel, the Show: Caribische Klanken bij Langenboom Live

Op zondag 13 oktober om 14.00 uur brengt de slagwerkgroep van Amicitia ‘Dynamic’ zomerse sferen naar Langenboom met hun concert Steel,  the Show. Met samba-instrumenten en steel drums spelen ze nummers als Kingston Town en Jump in the Line. Het publiek krijgt dit keer de kans om mee te spelen met emmers of boomwhackers. Voor kinderen is er een wedstrijd: versier een shaker en maak kans op een prijs! Maar dat is nog niet alles: Als speciale gast treedt de Nationale Politie Steelband op. Het belooft een vrolijk, ritmisch spektakel te worden. Kom gezellig langs, de entree is gratis!

Wil je meer weten over Langenboom Live?

Luister dan binnenkort naar de podcast van de Neije krant, waarin Sanne nog meer over het evenement vertelt.

We hopen je te zien tijdens Langenboom Live!