Op zaterdag 28 september spelen de Suukerbietels van 13:00 uur tot 17:00 uur in de Millse Mariakapel. Suukerbietels? De Beatles in het Nederlands? Help!

De FabFour waren in hun korte bestaan een orkaan waarvan de popmuziek nog steeds natrilt. Aan hun oeuvre kun je gemakkelijk je vingers branden. De beste band ooit nadoen? Da’s niet te doen. De Suukerbietels zijn een ode aan de Beatles in klein arrangement: slechts één gitaar, één piano en drie stemmen. Esther van Hout (percussie en zang), Ton Jansen (gitaar en zang) en Ronald Peters (piano en zang) bewerken de vertaalde teksten en hertalen die met een humoristische “twist”. Laat die maar gaan!

Op 28 september 1944 werd Mill bevrijd en tijdens een van de vier dagen van de foto-expositie 80 jaar bevrijding (21, 22, 28 en 29 september) luisteren de Suukerbietels deze foto-expositie muzikaal op met een aangepast repertoire. Omdat de schitterende akoestiek van de Mariakapel zich leent voor de rustige Beatlesnummers, spelen de Suukerbietels op 28 september 2024 van 13:00 tot 17:00 uur op deze mooie locatie en bij de foto-expositie. Wij zouden zeggen: laten we maar gaan!