Al verschillende jaren deed gemeenschapsaccommodatie de Wester en de Huiskamer in Mill mee aan de burendag. Omdat dit een landelijke activiteit is was er best veel concurrentie binnen de Millse gemeenschap om deelnemers te krijgen voor een activiteit. Toch wilden deze organisaties deze dag niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom heeft de Wester, de Huiskamer, Sociom en Buurtvereniging de Vilheide benaderd en gevraagd om samen een leuke activiteit te gaan organiseren voor de omgeving rond de Wester. Na enkele bijeenkomsten is het idee geboren om een buurtontbijt te gaan organiseren afwijkend van de datum van de landelijke burendag. Na een inventarisatie over voldoende belangstelling is de datum vastgesteld, is de verdere organisatie afgestemd en zijn de taken verdeeld.

De belangrijkste doelstelling van dit evenement was dat de deelname laagdrempelig is zodat iedereen die graag wilde deel kon nemen. Doordat we beperkte financiële middelen hadden is er beroep gedaan op diverse sponsoren. Gelukkig hebben we Albert Hein, Jumbo, Sociom en de Toon Heesakkers Stichting bereid gevonden een bijdrage te leveren. We zijn deze sponsors natuurlijk heel erkentelijk, zonder sponsors had dit buurtontbijt zeker niet gekund. Heel erg bedankt!!

Zondagmorgen (Millse kermis) 15 september was het dan zover en konden we ongeveer 75 gasten welkom heten bij dit buurtontbijt. Als voorbereiding was alles door diverse vrijwilligers klaar gezet zodat eenieder kon aanschuiven. Dat de mensen er zin in hadden dat was wel duidelijk, er zou om 10.00 uur gestart worden maar er waren er al velen voor die tijd binnen. Na een welkomstwoordje door de voorzitter van de Wester (Jos Bongers) konden de deelnemers beginnen aan een overheerlijk ontbijt. Er was voldoende keuze voor iedereen zoals o.a. luxe broodjes, brood / krentenbrood, diverse belegsoorten, eitjes, melk, jus d’orange, koffie, thee. Alle buikjes werden goed gevuld.

Voor de muzikale ondersteuning was Arlette van Hout bereid gevonden op te treden. Met haar keyboard speelde zij achtergrondmuziek die zeer toepasselijke was voor deze ochtend. Dat de stemming er goed inzat was te meten aan het geluidsniveau van het buurten van de groepen aan de tafels. Het was een zeer gezellige ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. De organisatie mocht vele complimenten ontvangen van de gasten met de mededeling hopelijk volgend jaar weer. Rond 12.30 uur was de zaal leeg en kon het opruimen beginnen.

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors opnieuw bedanken voor het mogelijk maken van deze dag, en wie weet tot volgend jaar.

De Wester, de Huiskamer, Sociom en Buurtvereniging de Vilheide