Schouwen van het platform met Wethouder Sölez van knelpunten in Mill.

Op woensdag 9 oktober om 19.30 uur organiseert het Platform Toegankelijk Mill in Myllesweerd een voor iedereen toegankelijke informatieavond met de titel “Geef iedereen de ruimte”. Toegang is gratis. Dit in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.

Als voorzitter fungeert die avond Twan Goossens uit Sint Hubert. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond heeft Twan affiniteit met de materie waarmee het platform zich bezig houdt. 

Project

Op 9 oktober vertelt Guus Fonteijn, voorzitter van het platform, over de voortgang van het project “Geef iedereen de ruimte”. Hij geeft daarbij aan wat er volgens het platform nog beter en sneller kan en wat er verder bij het platform op de planning staat. Wethouder David Sölez van de gemeente Land van Cuijk deelt daarna zijn ervaringen met dit project en het platform en vertelt hoe het project er bij de gemeente voor staat. Na de pauze is er gelegenheid voor het publiek om, aan de hand van enkele stellingen, een discussie met het platform en de wethouder aan te gaan. 

Problemen

Het Platform Toegankelijk Mill houdt zich o.a. bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen die zich voor de inwoners voordoen in de openbare ruimte. Zo is er een grondige schouwing geweest naar het weghalen van het voetpad op de hoek Kraaijweg/Nachtegaalstraat. Op 9 oktober zullen u de mogelijkheden en onmogelijkheden hierover uit de doeken gedaan. Ook komt de oversteek van de Karstraat over de Hoogstraat aan de orde. Er is goed overleg geweest met Van Kaathoven over de groenbakken. Ook dit zal worden besproken. Een belangrijk aandachtspunt is handhaving, m.n. voor wat betreft het terrassenbeleid. De wethouder zal zich hierover dienen uit te spreken, naders wendt het platform zich tot de burgemeester, die dit in haar portefeuille heeft. 

Toekomst

Het Platform blijft ook in de toekomst in nauw overleg met de teammanagers en wethouder om te bespreken hoe verdere knelpunten opgelost kunnen worden. Uiteindelijk willen wij dat iedereen zich goed en gemakkelijk kan bewegen in de openbare ruimte. 

Welkom

U bent van harte welkom op 9 oktober om mee te praten over de openbare ruimte in Mill. Uw mening is heel belangrijk en samen maken we Mill toegankelijk voor iedereen. Gratis koffie en thee staan in Myllesweerd klaar. De bijeenkomst vindt plaats in de benedenverdieping.

Voor meer informatie: www.toegankelijklvc.nl.
Of neem contact op met Guus Fonteijn, tel. 06-22552427.