Op maandagavond, 18 april geeft de Stichting Alzheimer Land van Cuijk praktische tips in het dagelijks leven voor mantelzorgers van een persoon met dementie. Dit reizend café vindt plaats in Zorgcentrum Aldenhorst in Mill en begint om 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur en de avond eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Situaties

U komt dagelijks verschillende situaties tegen, waar je steeds weer een oplossing voor moet bedenken. Doordat de ziekte voortschrijdt, kan de oplossing van de vorige maand al niet meer passen bij de huidige situatie. Op deze avond willen wij u hiervoor handreikingen geven. Ergotherapeut Merel Janssen geeft u nuttige en praktische tips voor de persoonlijke verzorging, aanpassingen in huis en in het dagelijks leven.

Communicatie

Logopedist Gidi de Wit geeft u praktische tips voor de communicatie en geeft advies wanneer eten of slikken moeilijk gaat. Ook kunt u vragen stellen aan de twee ouderenverpleegkundigen die aanwezig zijn. Nadere informatie bij Alzheimer afdeling Land van Cuijk, 06 - 36 33 32 23 of tijdens kantooruren bij het Steunpunt Mantelzorg, 0485 - 84 67 39.