In de week van 21 september a.s. gaat in de gemeente Mill en Sint Hubert het sport- en cultuurstimuleringsproject “Sjors Sportief en Sjors Creatief” weer van start.

Via het activiteitenaanbod van Sjors kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier na schooltijd kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten, zonder meteen lid van een club te hoeven worden en zo ontdekken wat ze aanspreekt of energie geeft.

Op 14 september om 09.00 uur zal wethouder van Daal de eerste exemplaren van het bijbehorende ‘Sjorsboekje’ persoonlijk aan de kinderen van basisschool De Kameleon in Mill uitreiken.

Het Sjorsboekje bevat heel veel sportieve en culturele activiteiten zoals badminton, dans, hockey, kickboksen, korfbal, muziek, dj cursus, graffiti, en zang en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis. Veel activiteiten worden aangeboden door verenigingen en andere lokale aanbieders, daarnaast komt stichting Doejemee dit jaar ook zelf weer met een prikkelend en uitdagend aanbod.

In december en in maart volgt nog een aanvulling op het ‘Sjorsboekje’ met daarop het programma van activiteiten van Stichting Doejemee voor de periode van januari tot en met juli.

Inschrijven via internet

Half september ontvangen de kinderen uit groep 1 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente het kleurrijke Sjorsboekje. Vanaf woensdag 21 september 2016, om 15.30 uur kunnen kinderen zich digitaal inschrijven voor de diverse activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Speerpunt

Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Het Sjorsboekje is een middel dat stichting Doejemee inzet in opdracht van de gemeente Mill en Sint Hubert om dit te realiseren.
Stichting Doejemee wil kindcentra, sportverenigingen, cultuuraanbieders en nog héél veel andere partners inspireren en verbinden tot een rijk aanbod sport en cultuur voor kinderen van 2-15 jaar, zowel onder als na schooltijd. Meer informatie is te vinden op www.doejemee.nu.