Aanstaande zaterdag 11 maart vindt in café Royal in Mill de presentatie plaats van het eerste bier van Streekbrouwerij “De Stramme Kabouter”.

De maker van het bier, Millenaar Jan-Joris Gommans, nodigt alle bierliefhebbers uit om hiervan getuige te zijn en niet te vergeten te proeven van dit heerlijke gerstenat.

Het is precies twee jaar geleden dat Jan-Joris (Jep voor vrienden en bekenden) het idee opvatte om zijn eigen bier te gaan brouwen. In eerste instantie werd er druk geëxperimenteerd in de keuken in de soeppan van zijn vrouw Trudi. Hierdoor kon het hele gezin mee genieten van de heerlijke geuren. Al snel ontstond het eerste lekkere bier dat de naam “Stramme Kabouter” kreeg. Later is dit ook de naam van de brouwerij geworden.

“De Stramme Kabouter” is een sterk blond bier (Tripel). Deze werd in kleine kring meteen zeer goed ontvangen. Daarna brouwde Jan-Joris een Dubbel, een Quadrupel, verschillende Saison bieren maar ook een heerlijke Weizen. Met hulp van een aantal vrienden werd de hobby al snel verder uitgebreid. John van Wanroij zorgde voor de nodige mechanische hulp en Han Schaap schildert de prachtige schilderijen die de etiketten sieren. Hierbij staan steeds de kabouter en het dorp Mill centraal. Ook de mannen van de Blauwe Knoop hebben de brouwer hier en daar nog wat op weg geholpen. En de keuken? Die is inmiddels ingeruild voor een andere brouwlocatie.

Dat “De Stramme Kabouter” een groter publiek verdient, is inmiddels wel bewezen. In juli 2016 werd met dit bier de eerste prijs behaald bij het Nederlands Kampioenschap! Het juryrapport repte van “een mooie sterke blonde” en “een bier dat mooi in balans is”.

Heel wat geëxperimenteer en proefavondjes later is het dan eindelijk zover: Streekbrouwerij “De Stramme Kabouter” gaat commercieel!

De brouwer is erg benieuwd wat de liefhebbers van dit bier vinden. Daarom vindt aanstaande zaterdag de officiële presentatie plaats in Café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill. Vanaf 20.30 heet Jan-Joris Gommans iedereen van harte welkom voor een gratis proefglaasje. De kastelein zorgt voor een bijpassend hapje.

Overigens is de Stramme Kabouter” niet alleen verkrijgbaar bij Café Royal, maar ook bij de brouwer zelf en binnenkort zelfs bij slijterij Gall & Gall in Mill.