In de maanden mei en juni 2017 exposeert Ozan Belen in de bibliotheek aan de Kerkstraat 3 in Mill. De expositie is vrij toegankelijk gedurende de openingstijden van de bibliotheek. In onderstaand verhaal maakt u kennis met de kunstenaar.

“Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd bezig geweest met kunst zoals tekenen met krijt op de stoep of tekeningen maken op de boeken van mijn broers en zussen (ze waren er niet altijd blij mee!) Ik teken en schilder graag en raak geïnspireerd door alles wat ik om me heen zie en meemaak. Alles kan een aanleiding zijn voor een tekening of een schilderij. Het dagelijks leven is op zichzelf zo inspirerend. Tegenwoordig werk ik met allerlei soorten materiaal. Maar olieverf blijft altijd speciaal. Ik vind olieverf fijn spul om mee te werken (behalve de stank). Kunst is een breed begrip; je kunt eigenlijk bijna met alles iets creëren. Ik probeer graag allerlei technieken in navolging van grote kunstenaars.

Ik heb inmiddels veel tentoonstellingen gehad in het verleden in Nijmegen en omgeving.

Het volgende is een citaat uit de ‘Gelderlander’ over mijn expositie met drie andere kunstenaars: ·“Ozan Belen is te oordelen naar het overzicht van zijn werk van de afgelopen jaren, dat richting abstractie beweegt. Herkenbaar werk als 'droomjongen', 'pompoenen' en 'ballerina's' stellen voor hoe ze heten (deze schilderijen kunt u op mijn blogspot bewonderen, zie link hieronder). Naast schilderen is hij ook bezig met het boetseren. Hetzelfde geldt voor zijn ruimtelijke werk in de vorm van dierfiguren. Recent is deze kunstenaar zich vrijer gaan uitdrukken wat leidt tot geabstraheerde schilderijen in heldere kleuren."

Ik maak soms kleurrijke beelden, soms sombere beelden afhankelijk van mijn stemming op dat moment. Wat ik heel belangrijk vind, is, dat de vormen op mijn schilderijen de kijkers inspireren of ideeën bij hen oproepen. De laatste tijd ben ik veel bezig met het maken van collages. Door de vele details blijven de schilderijen meestal lang ‘hangen’. Een schilderij of een kunstwerk kan allerlei emoties oproepen. Authentiek zijn is mijn motto. Dit is soms lastig omdat veel kunstenaars dezelfde wegen bewandelen. Ik vind het wel geweldig om te zien hoeveel verschillende kunststromingen er zijn.