Dinsdag 11 juni is sv DWSH’18 een samenwerking aangegaan met NEC uit Nijmegen en mag zich officieel partnerclub van Nijmegenaren noemen.

Een aantal weken geleden zijn vanuit het bestuur Mark Selten en Stefan Roodbeen gesprekken aangegaan met Niels Voet en Jop Pepping van NEC over een mogelijke samenwerking op gebied van de jeugd. Deze gesprekken zijn beide partijen goed bevallen en na interne goedkeuring van beide clubs kon de overeenkomst opgemaakt worden en is deze officieel ondertekend in het Goffertstadion.

NEC is vanaf het begin van dit seizoen '19/'20 eerst de samenwerking aangegaan met amateurclubs uit Nijmegen. Daarna zijn ze dit uit gaan breiden met de grotere amateurclubs binnen een straal van 10 kilometer rondom Nijmegen. Als laatste groep komen amateurclubs in aanmerking die wat verder weg in de regio liggen en hier behoort vanaf nu dus ook DWSH’18 bij. Doel van de samenwerking is dat NEC de regio nog meer wil verbinden en zo hun kennis en ervaring wil delen met deze amateurclubs om er samen naar te streven om het jeugdvoetbal naar een hoger niveau te tillen. 

Door middel van diverse uiteenlopende bijeenkomsten wil NEC op de Eendracht in Nijmegen hun kennis delen met verschillende trainers en coach van de verschillende verenigingen uit de regio. Bij DWSH’18 gaat Stefan fungeren als aanspreekpunt en coördineren wie binnen de club het beste naar welke bijeenkomst kan gaan. Ook op gebied van webinars, opleiden van trainers, kunnen de blauw-zwarten gebruik maken van de kennis en ervaring van NEC. Met deze samenwerking hoopt DWSH’18 de toekomst van het jeugdvoetbal te kunnen waarborgen.

DWSH’18 is ontzettend trots op deze samenwerking met NEC en wil hierbij Niels Voet en Jop Pepping bedanken voor de fijne en constructieve gesprekken.