Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een voetbalvorm voor vrouwen/mannen, leeftijd speelt geen rol, die lekker actief bezig willen zijn.

Wat is Walking Football?

Walking Football is een gezellige manier om samen sportief in beweging te blijven en de conditie op peil te brengen of te houden. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Deze voetbalvorm, in wandeltempo, bewijst dat!

Op een kwart veld spelen twee teams van zes/zeven spelers tegen elkaar, waarbij tijdens een partijtje niet gerend mag worden, snelwandelen mag wel er moet dus altijd één voet op de grond blijven! Er mogen géén slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Walking Football kent geen buitenspel en er zijn geen keepers.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

In heel Land van Cuijk is Walking Football een ware hit, zo was er recent nog het eerste Walking Football toernooi in onze gemeente. Het Walking Football team van DWSH’18 was hierbij ook zeker aanwezig! Om deze nieuwe variant bij DWSH’18 wat groter te maken is ons team op zoek naar versterkingen voor het nieuwe seizoen. 

Wil je vrijblijvend kennismaken met deze nieuwe sport tijdens een training bij DWSH’18? Neem dan contact op met Ellen van Kessel 06 121 23 264 of met Wim Govers 06 111 86 879.

Vooraf is er een kopje koffie en na afloop van de training is er altijd de mogelijkheid voor een derde helft om onder het genoegen van een drankje wat gezellig na te kletsen!

Na de vakantieperiode plannen we een dag/avond zodat je kunt kennismaken met WF.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem dan even contact op.