Drie weken na de eerste training heeft Juliana Vrouwen 1 haar seizoen echt in gang gezet met een oefenwedstrijd. Bij afwezigheid van een aantal vakantiegangers werd er op zondag 25 augustus 2024 op het eigen hoofdveld gevoetbald tegen het gloednieuwe team OMC24 Vrouwen 1.

Voor OMC24 betekende het de eerste wedstrijd in de geschiedenis van het samenwerkingsverband tussen voetbalverenigingen O.S.S.’20 en RKSV Margriet, die hun krachten hebben gebundeld om het meiden- en vrouwenvoetbal in Oss een nieuwe impuls te geven.

De eerste helft was het spelbeeld evenwichtig. Beide teams probeerden verzorgd voetbal te spelen maar tot kansen leidde dat in de beginfase niet. Na ruim een half uur spelen was het Sem Hermens die de openingstreffer overtuigend voor haar rekening nam, echter werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. De openingstreffer viel plotseling aan de andere kant:  een voorzet vanaf rechts werd door de Osse linksbuiten behendig binnengetikt. 

Juliana herstelde zich nog voor rust, want Isa Schaap gebruikte haar uitstekende techniek om de 1-1 op het scorebord te zetten. Direct daarna verzuimde ze de 2-1 te maken, toen ze een niet te missen kans toch naast de goal werkte. 

Over kansen gesproken, die waren er na de rust meer dan voldoende voor Juliana waarbij verdedigster Yanti van Breda overigens haar debuut bij vrouwen 1 maakte. Het vizier in de Millse voorhoede stond echter nog niet op scherp en ook de goed keepende doelvrouw en het aluminium werkte niet mee.  

Scoren deden beide ploegen dus niet meer, zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde. Wat betreft het resultaat misschien tegenvallend, maar het spelbeeld en de goede trainingsopkomst geeft de vrouwen van Erwin van Abel en Patrick Hermens veel vertrouwen voor de komende twee bekerwedstrijden. 

De eerste van twee bekerwedstrijden vindt zondag 1 september 2024 op het Juliana Sportpark om 10.00 uur plaats tegen derdeklasser VOW Vrouwen 1 uit Zijtaart. Juliana Vrouwen 2 neemt het op hetzelfde tijdstip in Boxmeer op tegen vijfdeklasser Olympia’18 Vrouwen 2.