Op zondag 1 september 2024 heeft Juliana Vrouwen de eerste van twee bekerwedstrijden op overtuigende wijze gewonnen. Op een zonovergoten Juliana Sportpark werd VOW Vrouwen 1 uit Zijtaart, 3e klasser in de regio Eindhoven, met 4-1 verslagen.

Vooraf was besloten de zondagmiddag met het team naar Out Of The Box Festival te gaan. Heel wat dames hadden eerder in het weekend genoten van de gezellige sfeer op De Kuilen en namen dat lekkere gevoel zondagochtend mee het veld op (al voelde niet iedereen zich even lekker).

Ook toen scheidsrechter Hendriks om tien uur de wedstrijd op gang floot was het genieten. Met goed veldspel en scherpte in de duels werd direct het initiatief genomen en dat werd eigenlijk niet meer afgegeven. 

Nadat Suze van Gemert en Sem Hermens zich samen een aantal keren knap vrij hadden gespeeld maar net niet scoorden, was het middenveldster Susan Relou die dat wel deed. 

Lang duurde de voorsprong niet, want bij zowat de enige kans van VOW na een slordigheid aan Millse kant was keepster Merle Kerkhof helaas kansloos. 

Na rust kwam VOW door het vooruit verdedigen van Mara, Lotte, Naomi, Myrthe en Evi nauwelijks nog van eigen helft. Via goed samenspel tussen Sem, Suze en Isa Schaap in de voorhoede werden de nodige kansen gecreëerd. Het bevrijdende doelpunt werd echter uit een directe vrije trap gescoord door Daisy Keijzers (foto), die niet veel later ook de 3-1 binnenschoof. 

Het slotakkoord was voor Sem Hermens die, nadat Jasmijn van de Wiel twee keer op de keepster stuitte, in de rebound de 4-1 eindstand vastlegde. 

In de komende twee weken mogen beide Juliana Vrouwenteams zich gaan meten met teams die een klasse hoger voetballen. Juliana Vrouwen 1 werkt op zondag 15 september de tweede bekerwedstrijd af in Nistelrode tegen Prinses Irene Vrouwen 1; daarvoor wordt er op donderdagavond 5 september om 20.00 uur in Mill geoefend tegen Festilent Vrouwen 1 uit Zeeland. Diezelfde avond speelt Juliana Vrouwen 2, dat zondag niet in actie kwam, in Boxmeer de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Olympia’18 Vrouwen 2, waarna het in Mill op zondag 8 september om 12.00 uur Hapse Boys Vrouwen 1 treft. Het worden uitdagende en leerzame wedstrijden waarbij we wederom hopen op jullie steun.