Evi Bens

In de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen (zaterdag 21 september) stonden de dames van MHV'81 voor een grote uitdaging. Ze namen het in Amsterdam op tegen OTTO Work Force VOC Amsterdam, de regerende Supercup- en bekerwinnaar, in wat op voorhand al een zware strijd beloofde te worden.

MHV'81 begon de wedstrijd enigszins onzeker, maar wist al snel het ritme van de wedstrijd te vinden. Beide teams gingen in de beginfase gelijk op, waarbij MHV'81 met sterk teamwork en fraaie aanvallen meerdere keren tot scoren kwam. Toch wist VOC langzaam maar zeker een voorsprong op te bouwen, en MHV'81 keek na 15 minuten tegen een achterstand van 10 - 5 aan. Ondanks de achterstand lieten de dames van MHV’81 prachtig samenspel zien, waarbij vanuit alle posities gescoord werd. In de verdediging toonden ze zich ware bikkels, knokkend om VOC in toom te houden. Dat lukte goed want bij het klinken van het rustsignaal was de stand 16 -15. MHV zat nog volledig in de wedstrijd.

Na de rust leek VOC echter nieuw leven in hun spel te blazen. De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en voerde de druk en het tempo op. MHV'81 kreeg het moeilijk en kende een kleine terugval, wat VOC de kans gaf om hun vertrouwde spelletje te spelen. In het begin wisten de dames uit Mill de schade nog te beperken, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het verschil groter. 

MHV'81 bleef vechten, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat VOC hun klasse liet gelden. De eindstand van 37-24 geeft misschien niet het volledige verhaal weer van de strijdlust en het teamwork dat MHV'81 gedurende grote delen van de wedstrijd toonde. Ondanks het verlies hebben ze laten zien dat ze als team kunnen groeien en weerstand kunnen bieden tegen de top van de eredivisie.

Met deze ervaring in de tas kan MHV’81 vol vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijden. Er is genoeg potentie en met dit doorzettingsvermogen zullen de punten vanzelf komen.

Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis tegen VZV. De wedstrijd tegen de Noord-Hollanders begint om 19.00 uur in sporthal de Looierij. Aansluitend vinden de teampresentaties plaats waarmee voor alle teams het nieuwe seizoen begint. Een leuke avond om kennis te maken met de hele club!