Vanaf 1 oktober biedt Fitland officiële HYROX-trainingen aan in al hun vestigingen. HYROX is een wereldwijd populair fitnessconcept waarin kracht- en uithoudingsoefeningen worden gecombineerd met hardlopen.

De trainingen bij Fitland bereiden je optimaal voor op HYROX-wedstrijden. Ook niet-leden kunnen deelnemen door een rittenkaart aan te schaffen, waardoor zij zonder lidmaatschap kunnen meedoen aan de HYROX-trainingen.

Wat is HYROX precies, en waarom is dit zo'n unieke toevoeging aan het aanbod van Fitland?

HYROX is een sportevenement en trainingsmethode die fitness combineert met lange afstanden hardlopen. Het officiële HYROX-evenement bestaat uit acht keer één kilometer hardlopen, afgewisseld met acht uitdagende oefeningen, zoals de Sled Push, Sled Pull, burpee broad jumps en wall balls. Het doel is om je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te testen en steeds je persoonlijke tijd te verbeteren. De combinatie van kracht en conditie zorgt ervoor dat zowel ervaren atleten als recreatieve sporters de competitie aankunnen.

Fitland als Officiële HYROX Trainingslocatie

De samenwerking met HYROX maakt Fitland tot een officiële trainingslocatie, wat betekent dat sporters hier nu toegang hebben tot erkende trainingsprogramma’s. Deze programma’s worden gegeven door gecertificeerde HYROX-trainers die zijn opgeleid om de unieke combinatie van oefeningen en hardlopen optimaal te begeleiden. De trainingen zullen plaatsvinden in speciaal ingerichte ruimtes binnen de sportscholen, uitgerust met alle benodigde apparatuur voor het uitvoeren van de HYROX-oefeningen. Voor deelnemers die zich voorbereiden op een HYROX-wedstrijd, biedt Fitland een gestructureerd schema waarmee ze stap voor stap hun fitheid kunnen verbeteren en zich klaar kunnen maken voor de HYROX-wedstrijden.

Wil je liever alleen trainen zonder naar een evenement toe te werken? Dat kan natuurlijk ook! De HYROX-trainingen bij Fitland zijn er vooral om je fit en sterk te maken, ongeacht of je deelneemt aan een wedstrijd.

Voor wie is HYROX?

HYROX is toegankelijk voor iedereen. Er zijn verschillende categorieën, zoals individuele deelname, duo’s of teams, en de oefeningen zijn aanpasbaar voor verschillende fitheidsniveaus. Dus of je nu een ervaren sporter bent die op zoek is naar de volgende grote uitdaging, of een beginner die net begint met trainen, HYROX is er voor iedereen. Het doel van HYROX is niet alleen competitie, maar ook verbetering. Iedere deelnemer heeft de kans zijn eigen prestaties te overtreffen en sterker te worden naarmate de trainingen vorderen.

De HYROX-trainingen zijn dus voor iedereen die zich wil voorbereiden op een officiële HYROX-wedstrijd, of gewoon op zoek is naar een intensieve full-body workout. Met gecertificeerde trainers en gespecialiseerde trainingsruimtes is Fitland klaar om sporters te ondersteunen in hun HYROX-avontuur. De trainingen zijn vanaf 1 oktober beschikbaar bij de Fitland-locaties. 

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in voor de nieuwe HYROX-trainingen via: www.fitland.nl/lesaanbod/hyrox.