Zaterdagavond 28 september speelde de dames van MHV’81 op de traditionele clubavond tegen kampioenskandidaat VZV uit Raalte. De tegenstander kent een selectie van semi-profs met de ambitie om de jarenlange hegemonie van VOC en Venlo te doorbreken.

In een propvolle Looierij  hadden Tieme Rigters en Morris Erkelens de eer om pupil van de week te zijn. SC Autoservice uit Mill was wedstrijdsponsor.

MHV’81 miste de eerste mogelijkheden om te scoren in een wedstrijd die direct in een hoog tempo werd gespeeld. VZV kwam al snel op een voorsprong van 0-3. De lat voorkwam de aansluitingstreffer van Lieke van Baal. VZV was ook even te gehaast en liet de mogelijkheden om verder uit te lopen liggen in de beginfase van de wedstrijd.

Evi Bens brak vanaf de cirkel de ban met het eerste doelpunt. De zussen van Baal maakte samen 3-5 waardoor de Millse dames weer in de wedstrijd waren.

Er brak een fase aan waarin de Millse verdediging grip kreeg op de aanvalsgolven van de powerploeg uit Raalte. Dat leidde tot afspeelfoutjes en halve kansen waardoor VZV niet tot scoren kwam.

Na veertien minuten riep coach Gommans de meiden naar de kant voor nadere instructies. Ook coach Janssen van VZV gaf zijn ploeg blijkbaar de goede tips mee want na de time-out liep VZV weg van de Millse dames. In de omschakeling was VZV er snel uit en liet geen kans onbenut.

Redelijk makkelijk liep VZV uit naar 9-17 bij rust.

De tweede helft werd geopend met een fraaie break-out die werd afgerond door Evi Bens.

Elke van Haren had de plek in het doel overgenomen van Nienke van de Boom en deed dat zeker niet onverdienstelijk. De Millse meiden hadden moeite om in het ritme te komen waardoor VZV op 10-22 kwam.

VZV was duidelijk een maat te groot. Fysiek sterker en ook als speelsters gewisseld werden leverde ze niet in kracht in.

En MHV? Vrijwel alle speelsters scoorde en ook in de tweede helft werden er fraaie doelpunten gescoord. Bovendien kon Tess Verweijen haar debuut maken en speelden Diede Baltussen en Chiara van Katwijk echt een goede wedstrijd. Met 23-40 was de nederlaag fors maar het realisme in Mill was net zo groot. Tegen zulke ploegen haal je de punten niet.

Komende dinsdagavond om 20.30 uur tegen VELO is dat anders. In Wateringen gaat het die avond echt om de punten maar de Millse meiden kunnen daar met vertrouwen de strijd aan.