Het mooie 'De Kranenhof' van EGS'20 was zondag 29 september het strijdtoneel van de teams uit Escharen en Langenboom. Beide teams verloren in de eerste competitieronde en gingen tegen elkaar op zoek naar de eerste punten van het seizoen in de derde klasse G.

Ondanks dat de wedstrijd lang in evenwicht bleek, trok EGS'20 aan het langste eind: de eindstand (2-1) betekende de eerste drie Escharense punten en liet SES (nog) puntloos achter.

De eerste helft bleef het nog 0-0. In het eerste kwartier viel SES-aanvoerder Lukassen met een hamstring blessure uit, maar bleef de Langenboomse verdediging overeind. De twee grootste kansen volgden elkaar rap op. Eerst was het SES-aanvaller Van den Elzen die via link Van Huisseling bereikt maar zijn kopbal was te keren door EGS-keeper Lars Peters. Direct daarna kreeg Escharen door Roel van de Bogaard een nog grotere kans. Hij omspeelde keeper Stan Nooren, maar de inzet van de aanvaller uit een ogenschijnlijke makkelijke hoek, belandde op de paal.

Tien minuten in de tweede helft kwam EGS op magnifieke wijze op voorsprong. Cas van Houtum nam een lange bal knap op zijn borst aan en lobte de bal met de binnenkant van zijn voet over de keeper, 1-0. Dit leek echter niets te veranderen in het spelbeeld, want SES bleef nog gevaarlijk. Echter was EGS ook effectief in de counter. Een afstandsschot van Luuk Thelosen werd  gevangen door Lars Peters, in de daaropvolgende aanval brak Cas van Houtum uit op rechts en vond zijn teamgenoot Julius van Dijk met een strakke breedte bal, 2-0. Dit bracht SES voor een moeilijke opdracht om nog tot hun eerste punten te komen.

De slotfase werd echter nog spannend. Invaller Joure de Wildt wist SES terug in het spel te brengen. Een schot van Giel Rijkers belandde hoog in een duel met Van Huisseling en keeper Paters. De Wildt reageerde adequaat op de daaropvolgende scrimmage en tikte de bal binnen, 2-1. In de blessuretijd kwam SES nog vaker voor het doel, maar lukte het niet om de verdediging van EGS in verlegenheid te brengen. EGS'20 werd na het eindsignaal een verdiende winnaar, maar voor SES waren er nog genoeg kansen om punten te stelen.

EGS'20 - SES: 2-1
57' Cas van Houtum 1-0
78' Julius van Dijk 2-0
86' Joure de Wildt 2-1