Na het gewonnen openingsduel trof Juliana Vrouwen 1 op zondag 29 september 2024 wederom een tegenstander afkomstig van ‘de andere kant van de Maas’. Ditmaal stond de uitwedstrijd tegen het Nijmeegse Quick 1888 Vrouwen 1 op het programma en moest het dus zelf de oversteek maken.

Coach Erwin en enkele speelsters ontbraken, maar degenen die erbij waren straalden uit niets anders te willen dan drie punten.

Met enige vertraging werd de wedstrijd onder zonnige omstandigheden en op het (kunstgras)hoofdveld op gang gefloten door de keurig leidende scheidsrechter.

Juliana drong Quick direct terug op eigen helft en in de 14e minuut leidde dit overwicht tot een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Susan Relou. Dat haar doelpoging door de Nijmeegse doelvrouw niet goed werd verwerkt maakte de vreugde er niet minder om.

Juliana bleef gevaarlijk over de zijkanten via Renske en Isa. Die laatste zag in de 21e minuut haar diagonale schot gekeerd worden, maar in de rebound was het Jasmijn van de Wiel die de 0-2 aantekende.

Vanuit Quick kwam er af en toe een tegenaanval via hun snelle rechtsbuiten, maar linksachter Evi van der Ven en de rest van de verdediging kwamen nauwelijks in de problemen. Ook niet bij de hoekschoppen en vrije trappen welke hoog voor het doel werden geslingerd.

Na rust leek een geoliede machine meer op “een gemotorde olie” en was het spel van een minder niveau. Quick wilde wel, maar kon geen vuist maken en Juliana speelde te slordig om tot echt grote kansen te komen. Een tiental afstandsschoten (op doel) waren een prooi voor de Nijmeegse doelvrouw, die overigens één keer hulp kreeg van de paal bij een inzet van haar eigen verdedigster. Zo bleef het 0-2 en staat Juliana na twee wedstrijden op de maximale score.

Dus kijkt men met vertrouwen uit naar de wedstrijd van zondag 6 oktober 2024 om 10.00 uur op het eigen Juliana Sportpark tegen Vorstenbossche Boys Vrouwen 1. Juliana Vrouwen 2, dat in competitieverband nog niet in actie kwam, speelt daarna om 12.00 uur thuis tegen sv TOP Vrouwen 1. Kom zondag genieten van leuke vrouwenvoetbalwedstrijden en een gezellige sfeer!