Het was een seizoenstart om nooit te vergeten voor het jeugdteam van DWSH'18 JO11. De blauw-zwarten domineerden van begin tot eind in de 4e klasse Zwaluwen Jeugd, en na een reeks indrukwekkende overwinningen mag het team zich nu officieel kampioen noemen van de eerste fase.

De toon voor het seizoen werd al direct gezet met een spectaculaire 30-0 overwinning tegen Toxandria/VIOS'38. Het was meteen duidelijk dat dit team iets bijzonders in huis had. Vandaag, op een zonnige dag in Wilbertoord, zette DWSH'18 de kroon op het werk met een klinkende 14-1 zege op EGS'20 JO11. Deze overwinning, in combinatie met het puntverlies van concurrent Gassel JO11 tegen SES JO11, maakte dat het kampioenschap een feit was. Met een onoverbrugbare voorsprong op de ranglijst is DWSH'18 JO11 niet meer te achterhalen.

Aanstaande zaterdag 12 oktober volgt echter het echte kampioensfeest. Tijdens de uitwedstrijd tegen SIOL JO11 zal het kampioenschap nog eens groots gevierd worden. Na de wedstrijd staat een onvergetelijke rondrit door Wilbertoord en Sint Hubert op de planning en het traditionele frietjes eten - een moment waar de jongens en meiden van het kampioensteam reikhalzend naar uitkijken. Ook zullen dan de kampioensfoto's gemaakt worden.

Onder de bezielende leiding van trainers en leiders Harm Litjens, Raimond Reijnders, Jolanda Schreven-Van Daal en Helmuth Nabuurs heeft het team laten zien wat teamgeest en hard werken kunnen opleveren. De spelers hebben zich niet alleen ontwikkeld op voetbalgebied, maar ook als team en individu. Ze hebben bewezen dat kampioen zijn niet alleen om de resultaten draait, maar ook om plezier, inzet en samen groeien.

De blauw-zwarten kunnen trots terugkijken op een geweldige eerste fase, maar zoals het oude gezegde luidt: "Kampioen ben je niet voor even, maar voor je hele leven!"

Gefeliciteerd DWSH'18 JO11! Op naar nog meer succes in de volgende fase van het seizoen.