Voor het verslag van deze wedstrijd gaan we eerst terug naar 21 mei 2023: toen won een week na het behaalde kampioenschap in de 5e klasse Juliana Vrouwen 1 met 1-10 van Vorstenbossche Boys Vrouwen 2.

Na die uitwedstrijd werd het kampioenschap gevierd, maar werd ondertussen met een schuin oog gekeken naar het hoofdveld, waar toen Vorstenbossche Boys Vrouwen 1 in de 3e klasse een wedstrijd speelde tegen Avanti’31. Toen werd de ambitie uitgesproken om dat niveau te bereiken en dat is inmiddels gelukt.

Op zondag 6 oktober 2024 was het dan zover: Juliana Vrouwen 1 kon zich gaan meten met Vorstenbosch Vrouwen 1, een vaste waarde in de 3e klasse. Onder ideale omstandigheden floot scheidsrechter Hans Weren de wedstrijd op het hoofdveld in gang en al snel werd duidelijk dat Juliana niet voor Vorstenbosch hoefde onder te doen.

Na elf minuten was het middenveldster Cindy Strijbosch die uit een hoekschop van Susan Relou de openingstreffer wist binnen te tikken. Zonder grote kansen te creëren was het overwicht wel zichtbaar en dat uitte zich ook in de score: nog voor de rust waren het middenveldsters Daisy Keijzers (afstandsschot), Susan Relou (afstandsschot) en wederom Daisy Keijzers (intikker) die het net vonden.

Dat de wedstrijd met een 4-0 ruststand eigenlijk al beslist was kwam het niveau in de tweede helft niet ten goede. Toch wist Juliana nog eenmaal via de naar het middenveld doorgeschoven voorstopper Wies Vissers te scoren, waardoor er met 5-0 werd gewonnen.

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Bas Delhij, waarvoor veel dank.

Nadien won Juliana Vrouwen 2 haar eerste competitiewedstrijd na een bitsig thuisduel met 3-2 van sv TOP Vrouwen 1 uit Oss. Amber Roijendijk en tweemaal Anne Derks scoorden voor de blauwwitten, terwijl Giede Verweijen na anderhalf jaar blessureleed weer wedstrijdminuten maakte.

Zondag 13 oktober 2024 komen beide Millse teams om 10.00 uur in actie: Juliana Vrouwen 1 speelt in Nijmegen tegen Orion Vrouwen 3, Juliana Vrouwen 2 speelt in Heesch tegen HVCH Vrouwen 3. Beide wedstrijden bezoeken gaat niet, maar wij houden u op de hoogte! Graag tot dan.