Vrijdag 4 oktober is het tijd voor het Sportweekend dat jaarlijks georganiseerd wordt door Scouting Mill. En niet zo maar een Sportweekend, het is dit jaar de 60e editie.

Op vrijdagavond loopt het Scouting terrein vol met Scouting leden uit de omgeving. Scouts en RSA leden van Scouting Langenboom, Scouting Deurne, Scouting Sint Jozef, Scouting Vlierden, Scouting Cuijk en Scouting Ewijk komen met auto’s en op de fiets naar de blokhut aan de Graafseweg in Mill om gezamenlijk met Scouting Mill een gezellig en sportief weekend te beleven.

Waar je ook kijkt, overal staan tenten. Nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd, gaan de kinderen lekker buiten spelen en stoeien met hun vrienden. Voor wie daar even geen zin in heeft, staat er binnen een leuke film op. Er wordt nog lang na gekletst rondom het knisperende kampvuur.

De sportdag op zaterdag wordt geopend met het hijsen van de vlaggen. De kinderen worden ingedeeld in leeftijdscategorieën en gaan een 10-tal sporten en spellen langs. Er wordt een 1500m loop gelopen, gevoetbald, een vangspel gepeeld, speer geworpen en hoog gesprongen. Er is zelfs een ware hindernisbaan uitgezet op het terrein. Na de spellen heeft iedereen ontzettende honger gekregen. Sommige groepen kiezen ervoor om zelf te koken, maar voor de liefhebbers verzorgt Ivan Keijzers van Catering vanIvan uit Mill een heerlijke nasi maaltijd. Zoals altijd is het eten weer heerlijk! Op zaterdagavond wordt er een speurtocht gelopen waarbij 5 keer het water moet worden overgestoken, één keer zelfs met een heuse kabelbaan. Het lukt niet iedereen om droog aan de overkant te komen. 

Op zondagochtend volgt het eindspel, het Oudhollands Gatenkaas Spel XXL. En dan is het alweer tijd om de prijswinnaars bekend te maken. De winnaars van de individuele sporten op zaterdag zijn Luuk van Scouting Langenboom (10 en 11-jarigen), Gijs van Scouting Sint Jozef (12-jarigen), Rik van Scouting Ewijk (13-jarigen), Benjamin van Scouting Mill (14-jarigen), Xander van Scouting Cuijk (15-jarigen), Luc van Scouting Cuijk (16-jarigen) en Koen van Scouting Mill (17-jaar en ouder). De uiteindelijke winnaar van de speurtocht en het spel van de zondag zijn de Explorers van Scouting Ewijk.

En dan is het weekend helaas alweer voorbij. Scouting Mill kijkt terug op een zeer geslaagd 60e weekend, met kou in de nacht, maar met prachtig weer overdag. Alle kinderen gaan een ervaring rijker naar huis. Eén voor één zijn ze hier naartoe gekomen vanuit een gezamenlijke interesse: Lekker buiten actief bezig zijn in de natuur met hun vrienden. En dat is dit weekend zeker weer gelukt! 

Scouting Mill wil graag een aantal mensen en organisaties bedanken die een bijdrage hebben geleverd om dit weekend mogelijk te maken. We denken daarbij aan alle vrienden en vrijwilligers van Scouting Mill en de ouders van een aantal leden die op wat voor manier dan ook mee hebben geholpen. Ook bedanken we Ivan van Catering vanIvan voor de lekkere maaltijd tussendoor en Albert Heijn van de Ven voor het sponsoren van de boodschappen voor het ontbijt en de lunch voor alle kinderen en vrijwilligers van Scouting Mill. Zonder jullie konden wij zo’n mooi evenement niet neerzetten. Tot volgend jaar allemaal! 

Scouting staat voor uitdaging en zelfstandigheid! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. Dus wil jij of jouw kind graag wekelijks aansluiten bij diverse toffe en uitdagende outdoor activiteiten, kijk op www.scoutingmill.nl. Ook is het mogelijk om 3 proeflessen te volgen en uit te vinden of er een echte scout in jou of jouw kind schuilt.