Juliana Vrouwen 2

Juliana Vrouwen 1 is op zondag 13 oktober 2024 in Nijmegen tijdens de vierde competitiespeelronde tegen een onnodige eerste nederlaag aangelopen. Orion Vrouwen 3 was na 90 minuten ploeteren door weer en wind én op een verouderd kunstgrasveld de minst slechte van beide teams: 1-0.

Het betekent dat Juliana op de ranglijst een marge van 3 punten kwijt is gespeeld en de top 4 nu allemaal 9 punten heeft.

Juliana had moeite met de omstandigheden en daar kon Orion in de beginfase van profiteren. Na 10 minuten werd de snelle linksbuiten van Orion diep gestuurd en zij liet doelvrouw Merle Kerkhof kansloos. Doordat Juliana de Nijmeegse verdediging nauwelijks onder druk wist te zetten dwong het ook weinig kansen af. De enige echt grote kans was er voor Jasmijn van de Wiel toen zij na een diepe bal oog in oog met de keepster kwam te staan, echter belandde haar inzet over het doel.

Na rust was het Juliana dat het probeerde, maar Orion dat de kansen kreeg. Dat de score niet hoger uitviel was te danken aan Merle, die enkele malen uitstekend keeperswerk verrichtte. Behoudens een scrimmage voor het doel van Orion kwam Juliana niet echt meer in de buurt van de gelijkmaker.

Juliana Vrouwen 2 (foto) wist wederom een overwinning te pakken. HVCH Vrouwen 3 werd in Heesch met 2-5 verslagen. En pak uw telraam er maar alvast bij, want Suze van Gemert maakte haar eerste drie competitiedoelpunten. De overige doelpunten werden gescoord door Anne Derks (teller staat ook op drie) en Tessa Roefs. Michelle van Soest maakte na lang blessureleed haar rentree en Corine Ermers keerde na enkele seizoenen afwezigheid weer terug op de voetbalvelden.

Zondag 20 oktober 2024 zijn er twee achtereenvolgende vrouwenvoetbalwedstrijden op het Juliana Sportpark: om 10.00 uur moet Juliana Vrouwen 1 vol aan de bak tegen het sterk spelende Vitesse’08 Vrouwen 1 uit Gennep. Daarna speelt Juliana Vrouwen 2 om 12.00 uur tegen EGS’20 Vrouwen 2. Om onze posities bovenin de ranglijst vast te houden kunnen we uw steun zondag goed gebruiken! Graag tot dan.