Emma Janssen van 13 uit Mill speelt al voor het 3de jaar elektrisch rolstoelvoetbal bij NEC. Laatst was er zelfs weer een heuse contractondertekening, een officieel moment, waarbij alle spelers een contract krijgen en ondertekenen met NEC.

NEC was de eerste club in Nederland met elektrisch rolstoelvoetbal, ook Powerchair voetbal genoemd. Aangezien er eerder geen andere clubs waren die deze sport beoefenden, konden er alleen onderling wedstrijden gespeeld worden. afgelopen zondag kwam daar verandering in en vond de eerste competitiedag plaats! Teams van NEC, FC Eindhoven en Heracles Almelo kwamen naar Schijndel en speelden, met toejuichend publiek hun eerste wedstrijden! En onder toezicht van KNVB officials werd die ochtend een begin gemaakt met die competitie en speelde het eerste team van NEC tegen FC Eindhoven, wat NEC won met 5-1.

Emma speelde met NEC nog twee wedstrijden meer en scoorde in totaal zo’n 4 goals! Emma werd ook geïnterviewd, want het jeugdjournaal maakte hier zondagavond een item over. Het is mooi om te zien dat de spelers zo genieten van de sport en er ook echt goed in zijn, want zo’n elektrische voetbalrolstoel besturen is nog niet zo gemakkelijk, dat bleek wel toen Hans van Breukelen in een rolstoel stapte en in de goal ging staan om penalty’s tegen te houden, ze gingen er op een paar na bijna allemaal in!

Op 1 december is er opnieuw een competitiedag, dan spelen de clubs in Nijmegen tegen elkaar. Vind je het leuk om meer te weten te komen over Emma en elektrisch rolstoelvoetbal, kan je haar volgen op Instagram op @dit_is_Emma.