Maud van Schipstal

Na twee weken zonder wedstrijden mochten de Millse handbalsters afgelopen zaterdagavond aantreden tegen PSV in Eindhoven. De Eindhovense ploeg ontsnapte vorige seizoen ternauwernood aan degradatie dus de Millse ploeg wist dat er wat te halen viel.

De wedstrijd begon nerveus. Zowel PSV als MHV'81 zochten in hun eerste aanvallen de cirkelloopster maar dat lukte niet.

PSV opende de score maar Chiara van Katwijk maakte al snel gelijk. Nienke van den Boom pakte in de beginfase een break-out van PSV maar in de tegenaanval werd Lieke van Baal ook gestopt door de felle Eindhovense verdediging. PSV bleef chaotisch aanvallen met veel balverlies. MHV daarentegen was wel heel nadrukkelijk op zoek naar cirkelloopster Evi Bens die echter verstopt bleef achter een Eindhovense muur. Zo kon het gebeuren dat er na tien minuten pas zes goals op het scorebord stonden.

PSV kwam langzaam aan beter in de wedstrijd en kreeg van het scheidsrechterskoppel de ruimte om stevig aan te pakken. Zo liep PSV zonder goed te spelen uit naar 9-4.

Lara Gommans zag dat er een impuls nodig was dus riep ze de ploeg na 18 minuten naar de kant. Yolanthe Nijboer maakte direct 9-5 maar daarmee was de koek op. PSV had het ritme gevonden en de irritatie aan Millse zijde liep op mede doordat het scheidsrechterskoppel niet altijd even consequent floot.

Uiteindelijk haalde PSV tevreden de pauze met een stand van 15–9.

Na rust werd het spelbeeld wat anders. Lieke van Baal ging door waar ze vlak voor rust mee begonnen was; scoren. Ze maakte uiteindelijk elf van de tweeëntwintig doelpunten. PSV bleef echter ook scoren. Na een kwartier spelen was het 23-15 en was de wedstrijd beslist. Lara Gommans nam een time-out waarna Nicole Nijenhuis en Chiara van Katwijk de laatste kans grepen waardoor MHV terug kwam tot 23-19. De PSV-ers keken nerveus naar de klok en het meegereisde Millse publiek schreeuwde de ploeg nog wat energie toe. Die vloeide echter snel weg na twee strafworpen waardoor het 25-19 werd.

MHV bleef echter in een goede flow die juist in de eerste helft gemist werd. Opnieuw kwam de ploeg terug tot 26-22 maar daarmee was de koek op.

Met 28-22 werd de wedstrijd afgesloten. Eigenlijk maakte PSV in een goed kwartier in de eerste helft het verschil.

Op dinsdag 29 oktober om 20.45 uur ontvangt MHV'81 regerend landskampioen Venlo.