Het zou een moeilijke opgave worden om de met 0-3 verloren wedstrijd tegen HBV goed te maken. Voor het oog van zo’n 160 toeschouwers kon SES het donderdagavond dan ook niet waarmaken.

De eerste helft werd er goed gevoetbald en werden er genoeg kansen gecreëerd. De bezoekers kwamen echter ook regelmatig gevaarlijk voor de goal. De snelle 1-0 werd in de tweede helft ongedaan gemaakt en het geloof in een goede afloop verdween bij de Langenboomse ploeg. Met een 1-1 uitslag komt HBV een ronde verder in de nacompetitie. SES heeft zomerstop.

In de eerste helft liet de thuisploeg zien er nog wel degelijk in te geloven. Al na 7 minuten staat de 1-0 op het scorebord. Martijn van Lith tikt een afgeketst schot van Gijs Meulepas binnen. In het vervolg blijft het spannend, want HBV komt ook in kansrijke posities. Uitblinkers in de 1e helft zijn keepers Tijn Verstegen en Roy Toonders. Beiden weten zij enkele grote kansen onschadelijk te maken met knappe reddingen.

Het tempo van de 1e helft kan niet volgehouden worden. In het tweede gedeelte zakt de wedstrijd in. SES krijgt het niet voor elkaar gevaarlijk te blijven en HBV wacht rustig af. De ploegen zijn vandaag gelijkwaardig, maar HBV weet dat het genoegen kan nemen met de huidige stand. Later in de 2e helft scoort het zelfs nog, via de voet van Ali Özdemir.

SES - HBV: 1-1 (1-0)

7. Martijn van Lith 1-0
70. Ali Özdemir 1-1