Afgelopen maand hebben zeven- en achtstegroepers van verschillende basisscholen het opgenomen tegen hun leeftijdgenoten van de scholen uit hun omgeving. Acht jongens- en acht meisjesklassen hebben zich geplaatst voor de regiofinales.

De regiofinales zullen op woensdagmiddag 17 mei bij het sportpark van S.E.S. Langenboom worden gespeeld. De beste schoolklassen uit de omgevingen van Heesch, Geffen, Boxmeer, Mill, Cuijk, Grave, Uden en Oss mogen laten zien of ze naast hun omgeving ook de beste in de regio zijn.

De regiofinales zullen bestaan uit twee jongens- en twee meisjespoules. Iedere poule zal uit vier teams bestaan en de beste twee daarvan zullen een ronde verder mogen. De poulewinnaars zullen vervolgens spelen tegen de runner-up van de andere poule. De winnaars van deze wedstijden zullen een plek in de finale bemachtigen.

De jongensteams zullen met een elftal spelen en de meisjes met een zevental.

De wedstrijden zullen om 13.45 uur aanvangen. Om 17.00 uur zullen de finales gespeeld worden en zal zich één jongens- en één meisjesklas tot winnaar van de regiofinales mogen kronen. Na de finales zal er uiteraard een prijsuitreiking plaatsvinden.

De twee winnaars mogen zich vervolgens nog gaan bewijzen op de districtenfinale van 7 juni. Mochten zij hier ook de finale winnen, mogen ze naar landelijke finale die op 21 juni zal worden gehouden.

Het belooft een spannende dag in Langenboom te worden met veel voetbalspektakel. Iedereen is uitgenodigd om deze middag bij te wonen.

Bij slecht weer zullen de wedstrijden verplaatst worden naar 24 mei.