Sinds afgelopen week ligt bij een aantal Toeristische Informatiepunten de gratis Land van Cuijk Belevingstas klaar voor inwoners en gasten, die benieuwd zijn naar wat er in het Land van Cuijk te beleven valt.

De Belevingstas is een initiatief van Visit Land van Cuijk. In de afgelopen jaren heeft de toeristische promotieorganisatie duizenden informatiepakketten over het Land van Cuijk verstuurd naar bezoekers van de door Visit Land van Cuijk opgezette online vakantiebeurs. Onder de aanvragers waren veel inwoners van het Land van Cuijk én terugkerende bezoekers, vaak gasten van de verblijfsaccommodaties in de regio. “We zijn gestopt met de online vakantiebeurs, maar willen wel graag blijven voorzien in de behoefte van veel inwoners en gasten om meer te weten over wat er in het Land van Cuijk te doen is. Om die reden hebben we besloten de informatiepakketten te vervangen door Land van Cuijk Belevingstassen”, licht Erik Jansen van Visit Land van Cuijk toe. 

In de Land van Cuijk Belevingstas zitten onder meer het magazine Eropuit in het Land van Cuijk, het populaire Fiets & Wandelboekje, een handig fietsknooppuntenlabel en een passend presentje. 

De Land van Cuijk Belevingstas kan gratis -zolang de voorraad van 2000 exemplaren strekt!-, worden opgehaald bij negentien Toeristische Informatiepunten in het Land van Cuijk: Plien (Overloon), Fruitpark Groenz (Sambeek), camping De Brembroeken (Vortum-Mullem), minicamping ’t Brenneke (Sambeek), camping De Maasvallei (Oeffelt), Landgoed De Barendonk (Beers), Toeristisch Informatiepunt Cuijk, Van Der Valk - Hotel Cuijk, watersportcamping ’t Loo (Linden), Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven (Sint Agatha) boutiquehotel en restaurant De Bungelaer (Beers),

Toeristisch Informatiepunt Grave, Fletcher Wellnesshotel Brabant Mill, Schenkerij Kasteel Aldendriel (Mill), Koffiehuus Ons Moe (Oploo), restaurant De Heksenboom (Sint Anthonis), ’t Boerenwinkeltje (Wanroij), MFC Oelbroeck (Sint Anthonis) en Bibliotheek Boxmeer.

De uitgifte van Land van Cuijk Belevingstassen is onderdeel van de campagne ‘Waarom ver weg als het ook dichtbij is’, waarmee vooral inwoners van het Land van Cuijk nieuwsgierig(er) worden gemaakt naar wat er in hun eigen omgeving te zien is en te beleven valt. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.vakantieineigenlandvancuijk.nl.