Foto: Monique van Loon

Zaterdag 27 juli 2024 is de derde editie van ‘Op weg naar je diner’, een evenement georganiseerd door de boeren uit het Land van Cuijk met het initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’.

Op de fiets door Land van Cuijk, startend in Haps, passeer je onderweg de ingrediënten van het diner en kun je buurten met de boer. Met aan het einde een diner op de boerderij van familie Loeffen aan de Beerseweg op het boerenfestivalterrein. 

‘Dit is een echte boerenbeleving. Het platteland is landschap uit boerenhanden, al generaties lang. Daar zijn wij trots op en we willen graag burger mee laten genieten’, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust en pluimveehouder in Haps. ‘Wij nodigen je uit om ook deze zomer te genieten van het platteland. We vinden het als boeren ontzettend belangrijk om op een positieve manier de verbinding met de samenleving te blijven opzoeken,' zegt Rob Wientjes, melkveehouder in Sint Anthonis en voorzitter ZLTO Land van Cuijk, de twee organisaties die samen dit event organiseren. 

Boergondisch

De fietstocht vertelt het verhaal van de ingrediënten van het diner. Beleef wat je eet, fiets en geniet van het platteland van Land van Cuijk. Een landschap dat grotendeels is gemaakt door boerenhanden met goei leven, goei eten en goei beweging. Met aan het einde gezellig samen eten en buurten met de boeren. 

Tussen 13:00 en 14:00 uur kun je met de fietstocht starten vanaf Beerseweg 20 in Haps. Er is ruimte voor 100 deelnemers. De tocht is ongeveer 35 kilometer. De kosten zijn 42,50 euro per deelnemer en vol=vol. Aanmelden kan op www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Kies Noord-Brabant en ‘Op weg naar je diner’. 

Boeren en tuinders organiseren deze zomer op vele plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Ook leuk in de buurt van je vakantieadres. 

Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl vind je alle activiteiten. 'Boeren en tuinders pakken uit in de zomer' is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.