Foto: Jan Maas

Het eerste wandelrondje rondom Tongelaar, het z.g. “Tongels Rondje”, dat Platform Toegankelijk Mill heeft georganiseerd speciaal voor mensen met een beperking, was zondag, 30 juni een succes.

Er waren zo’n 20 mensen uit het hele Land van Cuijk op de been en aan de rol. Het was goed wandelweer en de stemming onderling bleek optimaal. 

Toilet

Er werd geboeid geluisterd naar de mooie verhalen van Rob Lobel aan het begin van de wandeling op het parkeerterrein van het kasteel Tongelaar en natuurlijk onderweg. Het platform had speciaal voor deze dag een invaliden toiletunit gehuurd en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Rob Lobel is vrijwillige natuurgids bij de IVN en Brabants Landschap. Hij vertelde op een inspirerende manier over de rijke geschiedenis en de spannende toekomstplannen van Tongelaar. De deelnemers luisterden gespannen naar zijn uitleg over de bewoners van de omringende, goed onderhouden boerderijen en waren onder de indruk van de mooie bloemen en landschappen. 

Gebak

Aan het eind van de wandeling genoten de gasten van koffie/thee met lekker gebak bij het kasteel. Voorzitter Guus Fonteijn dankte Rob Lobel en fotograaf Jan Maas voor hun vrijwillige en spontane medewerking aan deze fijne ochtend met een mooie bos bloemen. Hij zegde iedereen toe contact op te nemen met het bestuur van Brabants Landschap over de bouw van een invalidentoilet in het kasteel en over de toegankelijkheid van alle wandelpaden rondom Tongelaar voor mensen met een beperking en gezinnen met wandelwagens.