Collage Vakantiejaarmarkt door de jaren heen. (Foto: Cockie Kremers)

Wat in 1984 begon als een initiatief om eens per jaar de traditionele weekmarkt wat groter op te zetten, is de laatste veertig jaar uitgegroeid tot een onmisbaar evenement in Mill. Veel inwoners uit Mill en omgeving hebben de eerste woensdag van de Bouwvakvakantie in de agenda omcirkeld omdat men de Vakantiejaarmarkt niet wil missen.

Bij veel inwoners komt die dag familie op bezoek om samen langs de vele kramen en verkoopwagens te slenteren, een terrasje te pikken en te genieten van gratis muziek en entertainment. Maar ook heel wat vakantiegangers in de regio weten dat deze gratis toegankelijke Vakantiejaarmarkt een mooi uitje is voor het hele gezien.

“Als Stichting Activiteiten Mill organiseren we deze Vakantiejaarmarkt sinds 2006,” vertelt Corné Kremers. Hij is voorzitter van SAM. “Destijds stopte de organiserende Stichting Vakantiejaarmarkt en hebben we samen met RKSV Juliana de organisatie overgenomen. Hiervoor hebben we assistentie gevraagd van organisatiebureau Koolen en Koolen, zij organiseerden hier in Mill destijds ook Braderie Sportief.” Anno 2024 zijn zij samen met Stichting Activiteiten Mill nog steeds verantwoordelijk voor de organisatie van deze 39e Vakantiejaarmarkt. 

Veranderingen zijn er door de jaren heen qua invulling niet erg veel geweest. “Dat klopt, kooplieden staan vaak het liefst elk jaar op dezelfde plek, de route is ook al sinds 1984 hetzelfde en ook dat zowel het parkeren als de toegang gratis is hebben we nooit gewijzigd. Op foto’s uit het verleden (zie fotocollage) zagen we wel dat de producten door de jaren heen duurder zijn geworden. Maar verder blijft de Vakantiejaarmarkt een gezellig uitje zoals bezoekers deze al 40 jaar kennen.”

Zoals gebruikelijk is er in de aanloop naar de Vakantiejaarmarkt in Mill een prijsvraag. Hiermee kunt u een kans winnen op veel geld. Want onder alle juiste inzendingen verloot Stichting Activiteiten Mill 3 keer 1 staatslot. Ook voor de Vakantiejaarmarkt van woensdag 24 juli 2024 is er weer een prijsvraag.

Prijsvraag

In het centrum van Mill wordt op dit moment een nieuw appartementenblok gerealiseerd. Dit aan de hoek Oranjeboomstraat, Kerkstraat en Stationsstraat. Medio 2025 is de oplevering van deze appartementen. Maar hoe heet dit appartementenblok?

A. Villa Domus;
B. Villa Myllesweerd;
C. Villa Oranje;
D. Villa Station Mill;
E. Villa Kerkzicht;

Onder alle juiste inzendingen verloten we 3 keer een staatslot voor de trekking van augustus 2024. Mail uw antwoord uiterlijk woensdag 24 juli inclusief uw adresgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp tegen vergoeding

Stichting Activiteiten Mill kan voor de Vakantiejaarmarkt nog hulp gebruiken. Men is nog op zoek naar personen die als duo bij een van de ingangen in het centrum van Mill willen staan om bezoekers te informeren en naar parkeerruimtes te verwijzen. Dit van 11.00 uur tot 15.00 uur of van 15.00 uur tot 19.00 uur. Per persoon ontvangt men hiervoor een vergoeding van 30,- euro. Dit bedrag kan men desgewenst ook doneren aan de eigen favoriete sport, hobby of buurt vereniging, club of een door hen zelf gekozen goede doel. Tevens is er voor elke medewerker een lunchpakketje. 

Tijd en zin? Bel/app met Corné Kremers op 06 10 838 612 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten over de Vakantiejaarmarkt in Mill?

Zie www.vakantiejaarmarkt.nl.