Foto: Ben Bläss

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus zal de lucht rondom Grave weer gevuld worden met vele kleurrijke heteluchtballonnen. Op beide dagen stijgen vanaf het weiland aan de Jan van Cuijkdijk weer ruim 70 ballonnen op om vervolgens, met de wind mee, ergens te landen.

Ook dit jaar komen er weer enkele mooie bijzondere ballonnen naar Ballonfestival Grave. Zo komt er een gigantisch piratenschip “The Flying Dutchmen”. Niet om over de maas te varen, maar door de lucht. Maar ook de splinternieuwe ballon “Marcel”, (het vriendelijke hondje) en de nieuwe Uilballon zullen hun opwachting maken. Maar natuurlijk mag Funny Bunny, de Kat ballon en Jeppa niet ontbreken. Kortom weer veel mooie ballonnen om te mogen aanschouwen. 

Naast het opstijgen van de ballonnen is er volop vermaak voor jong en oud. Zo zal er een heuse minikermis staan met een rups, draaimolen en een zweefmolen. Op zaterdagmiddag om 16.00 uur is er de traditionele kinderknutselmiddag. De begeleiders hebben weer een geweldige knutselactiviteit bedacht. We kunnen ongeveer 75 kinderen laten knutselen, dus kom op tijd.

De avonden zullen worden opgeluisterd door muziek. Zowel op vrijdag als op zaterdag zorgt een muziekband voor de sfeer en gezelligheid op het festivalterrein, afgewisseld door de huis-DJ Alex. Heb je tussendoor trek in een lekker hapje of drankje? Ook daar wordt ruimschoots in voorzien. De catering biedt een uitgebreide kaart met de lekkerste hapjes. 

Dit alles wordt vrij toegankelijk gemaakt door de ruim 80 vrijwilligers die hier jaarlijks keihard aan werken. Zonder deze kanjers was dit Ballonfestival niet mogelijk. Daar mogen we allemaal trots op zijn. 

Meer informatie over het Ballonfestival vind je op onze website www.ballonfestival-grave.nl.

We zien jullie graag op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus tijdens de 12e editie van Ballonfestival Grave.