Op dinsdagavond 18 juni jl. traden een 15-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do (kup)examens (gekleurde banden) af te leggen. Er werden zowel theorie-als praktijkexamens afgenomen.

Naast het theorie-examen welke door alle witte banders al een week eerder werd afgelegd, moest eenieder beschikken over de nodige kennis welke correspondeerde met de gevraagde band. Zo moest men de volgende onderdelen afleggen: Saju's (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo, Ibo, Sambo Matsogi (1,2 en 3 stapssparring), Gyepa (breektesten), powerbreaks (extra zware breektesten op planken) en semi-contact sparren. De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 8 t/m 47 j. Ondanks de te snijden spanning en de nodige zenuwen, welk zo'n examen met zich meebrengt, wisten alle 15 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen.

Om 18.00u begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van een groot aantal familieleden en voorzien van de gebruikelijke zenuwen aan het praktijkexamen. Bij de meeste kandidaten bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Eenieder liet echter het beste van hun kunnen zien, met als gevolg dat ze 1,5u later een mooi diploma ontvingen. Wiktoria Gaska (11j) was bij de meisjes duidelijk een uitblinker, dat werd nog eens benadrukt door Meester Léon van der Putten. Daarna was het de beurt aan de junioren en volwassen kandidaten. In deze groep waar het ging om hogere bandkleuren lag de lat beduidend hoger. Het examen van deze 2de groep was extra zwaar en enerverend. Het sparren van Ihor Herasymenko tegen een van zijn ~trainers Mike Kremers (2de dan) was voor Ihor een zware partij waarbij de nodige klappen vielen. In de aansluitende privé-examens werd verder besloten dat de kandidaten welke een examen deden voor blauwe band en rode slip, een extra breektest op 2 planken (4cm) moesten doen, naast de diverse normale breektesten welke ze reeds hadden moeten afleggen. Hetgeen gelukkig voor Anouk Hoevenaars (17j) en Jan-Willem Kantelberg (47j) geen probleem bleek te zijn. Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie.

De examencommissie bestond uit Marleen Peters (1ste dan), Mark Gerrits (2de dan) en Master Léon van der Putten (7de dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma's aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitaties van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen. Het feit dat 100% van de deelnemers slaagden getuigd mede van het peil en de hoge kwaliteit welke wordt neergezet door van der Putten Taekwon-Do Academy. Hier volgen de geslaagden:

  • 9e kup (gele slip); Vince Emonds, Yarano van der Burgt.
  • 8e kup (gele band); Kai van Erp, Wiktoria Gaska, Ilona Wismans-Lange.
  • 7e kup (groene slip); Aeden Hendriks
  • 6e kup (groene band); Junior Kroet, Mads Rijkers.
  • 5e kup (blauwe slip); Arthur Vulders, Mara Gruijters, Sara de Klein.
  • 4e kup (blauwe band); Areej Al-Ademi, Ihor Herasymenko.
  • 3e kup (rode slip); Anouk Hoevenaars, Jan-Willem Kantelberg.

Namens iedereen van harte gefeliciteerd!

Voor info www.itf-tkd.nl.