Op zondag 6 oktober traden een 10-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan op het eerste toernooi van het trainingsseizoen 2024/2025 dit keer dicht bij huis in Sint-Oedenrode. Het toernooi was voor jeugd (t/m 14 jaar) er waren maar liefst 312 deelnemers.

Het Millse team wat varieerde in leeftijd van 8 jaar t/m 14 jaar was goed gemotiveerd om mee te doen en werd begeleid door een 4-tal coaches Marleen Peters (1e dan), Mark Gerrits (2e dan), Anke Peters (4e dan) en Master Léon van der Putten (7e dan). Jan-Willem Hoevenaars en Harm Goossens gingen mee als scheidsrechter ook was er hulp van Illse Hurkmans en Areej Al-Ademi om de deelnemers te begeleiden. Ondanks de spanningen en nodige zenuwen, welke zo'n wedstrijd met zich meebrengt, wisten alle 10 deelnemers onder het toeziend oog van familieleden en andere supporters een podiumplaats te behalen. 

Het toernooi bestond uit 4 onderdelen waarin de deelnemers waren ingedeeld op geslacht, leeftijd, bandkleur en waar nodig lengte. De 4 onderdelen waren: tuls: waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm, sparren: zoveel mogelijk punten scoren middels het vrije gevecht ( zonder contact bij de allerkleinste), hoogtesprong: het zo hoog mogelijk raken van een object door middel van een gesprongen traptechniek, breektesten het breken van planken middels verschillende hand- en voettechnieken (enkel vanaf 12 jaar en voor de a-klasse)

Voor Aeden Hendriks, Junior Kroet en Mads Rijkers was vandaag extra spannend, ze deden namelijk voor de eerste keer mee aan een toernooi, ondanks dat waren ze alle drie erg succesvol.

Aeden behaalde bij de onderdelen sparren (non-contact t/m 8 jaar) en de hoogtesprong een 2e plaats en werd zelfs 1e bij het onderdeel tuls. Junior greep bij het sparren net naast het podium maar behaalde bij de tuls en de hoogtesprong een knappe en dik verdiende 3e plaats. Mads deed mee aan de onderdelen tuls, sparren en hoogtesprong en werd bij alle drie de onderdelen knap 3e.

Aiham Al-Ademi werd 3e in de categorieën tuls en sparren zijn broer Aiman Al-Ademi welke uitkwam in de a-klasse werd bij het sparren knap 2e. 

Arthur Vulders, Mara Gruijters en Iris Linders welke allen voor de tweede keer deelnamen aan een toernooi deden het ook erg goed.

Arthur werd bij het onderdeel tuls 3e, Mara blonk uit bij het onderdeel sparren waar zij een erg knappe en zwaar bevochte 1e plaats behaalde. 

Iris Linders werd bij het onderdeel tuls 3e, bij zowel de hoogtesprong en het sparren werd zij knap 2e. 

Omaymah Al-Ademi behaalde een knappe 3e plaats bij de hoogtesprong in de  a-klasse en Janthe Hurkmans werd ook in de a-klasse 3e bij tuls en behaalde een zwaarbevochten 3e plaats bij het sparren. 

De deelnemers:

  • B-klasse: Aeden Hendriks, Aiham Al-Ademi, Junior Kroet, Mads Rijkers, Mara Gruijters, Arthur Vulders, Iris Linders
  • A-klasse: Aiman Al-Ademi, Omaymah Al-Ademi, Janthe Hurkmans

De Millse delegatie kijkt terug op een leuke leerzame dag voor alle deelnemers en was erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd. Voor info www.itf-tkd.nl.