Kasteel Aldendriel in Mill staat in de steigers. Om meer te weten over de restauratie en de verdere plannen met dit kasteel uit 1400, gingen we als Neije Krant met onze podcastset op bezoek en spraken we met José en Jan Geurts van Kessel en hun dochter Carolien.

In dit gesprek hoort u ook hoe zij als varkenshouderij in Schaijk een pleeggezin werden, waarom zij besloten het varkensbedrijf te verkopen en in Mill terecht kwamen en daar Stichting Domus Mill begonnen, hoe De Valkhoeve ontstond en waarom men actief werd op de Kuilen met o.a. het strandpaviljoen en waar het idee vandaan kwam om Kasteel Aldendriel te kopen. Uit dit gesprek blijkt dat zij ondernemers zijn met een enorm groot sociaal hart. Beluister het gesprek via De Neije Krant Podcast. 

Schenkerij Kasteel Aldendriel

Al enige tijd kunt u op woensdag, donderdag en vrijdag terecht bij Schenkerij Kasteel Aldendriel voor een hapje, drankje, High Tea en een cadeautje. Ook verzorgen zij er iedere 2e woensdag van de maand en op afspraak rondleidingen om meer te vertellen over en te laten zien van dit kasteel wat in 1400 als woonhuis is gebouwd. Het belangrijkste van dit alles is voor José en Jan dat het kasteel voor iedereen toegankelijk moet zijn en behouden blijft voor Mill en omgeving. “Er zijn mensen die hier al 60 jaar in de buurt wonen en die hier nog nooit binnen zijn geweest.” Dit is vanaf nu mogelijk en binnen enkele jaren zullen José en Jan er ook gaan wonen. 
Meer weten of een rondleiding boeken? Check dan www.schenkerijkasteelaldendriel.nl.

Podcast

Beluister de podcast waarin Corné Kremers een uitgebreid gesprek heeft met José, Carolien en Jan Geurts van Kessel via De Neije Krant Podcast. Deze is via alle bekende podcastproviders en apps zoals Spotify en Apple Podcasts te vinden. Ook staan de gesprekken in de rubriek Podcast op www.inmill.nl. Techniek van de opname was in handen van Thijs van den Heuvel.