Donderdag 12 september is mevrouw M.A.H.P. (Michaëlla) Cornelissen uit Mill benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Lucas Bolsius uit Amersfoort tijdens de tweejaarlijkse professionaliseringsdag van Binnenwerk in Amersfoort.

Mevrouw Cornelissen kreeg deze onderscheiding uitgereikt voor haar baanbrekende maatschappelijke verdiensten op zowel lokaal als landelijk niveau tijdens haar afscheid, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. 

Mevrouw Cornelissen heeft gedurende haar loopbaan grote verdiensten gehad met impact voor de maatschappij en zij heeft veel betekend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van 1998 tot 2014 was zij directeur bij IBN, in de regio Noordoost Brabant. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van een sociale werkvoorziening naar een sociale onderneming.

Als directielid van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) heeft zij tot 2018, 3 jaar bijgedragen aan de groei van de huidige bloeiende organisatie. Zij leverde een grote bijdrage aan het goede werkgeverschap voor ruim 1700 medewerkers.

Vanaf 2018 heeft zij in de jonge organisatie Binnenwerk (onderdeel van Organisatie en Personeel Rijk, ministerie van BZK) gewerkt. Op een innovatieve manier heeft zij competentieontwikkeling en carrièreperspectief voor de kwetsbare medewerkers gerealiseerd. Dankzij haar inzet is Binnenwerk nu een organisatie met een stevige positie en een hoge medewerkerstevredenheid.

Mevrouw Cornelissen wordt omschreven als een vrouw die zich inzet met enorme bevlogenheid en persoonlijke betrokkenheid voor inclusiviteit bij de Rijksoverheid. Zij heeft hart voor de medewerkers en de organisatie. Daarnaast inspireerde en motiveerde zij zowel opdrachtgevers als collega's en vervulde een voorbeeldrol voor het mensgericht management.

Vanwege de intensieve en betrokken maatschappelijke inzet van mevrouw Cornelissen op lokaal en landelijk niveau, heeft de Koning het besluit genomen om mevrouw Cornelissen te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.